Hirdetés

Alattomos SMS-trükkel csapják be a szüleiket a gyerekek: erre kell figyelni

Garai Kitti portré Garai Kitti

Egy aggódó szülő figyelmeztetést adott ki a Redditten, miután felfedezte, hogy gyermeke "rejtett” SMS-eket küldött a barátainak.

"A gyermekem megtalálta annak a módját, hogy elrejtse az SMS-eket” – panaszolta a szülő, miközben részletezte gyermeke inkognitóban folytatott levelezését az Apple/help subredditen. Az anyuka egy képernyőképet is mutatott, amelyen a fantomüzenetet táncoló pixelek fedték el. Ahogy sok felhasználó rámutatott: a gyermek az Apple láthatatlan tinta eszközét használta, amely lehetővé teszi a küldő számára, hogy elrejtse a szöveget a kíváncsi szemek elől - írja a New York Post. 

Voltak azonban olyan kommentelők, akik szerint nem a gyermek fedezett fel valami újat, hanem a szülők nem voltak tisztában a funkciókkal. "A gyereke nem talált semit. Ön, mint szülő, nincs tisztában az iMessage-be épített funkciókkal" - írta egy kritikus hozzászóló. 

Az üzenet titkosításához a felhasználóknak egyszerűen csak rá kell kattintaniuk az iMessage-re, majd miután beírták a szöveget a csevegőmezőbe, ahelyett, hogy a küldés gombra koppintanának, hosszan megnyomják azt, és máris megjelenik a rejtett menü. A felhasználó ezután rákattint a "láthatatlan tinta" opcióra, és megnyomja a küldés gombot, mire az üzenet a fent említett szaggatott pixelek formájában megérkezik a címzetthez. Ez bár remek módszernek tűnhet, hogy a fiatalok elrejtsék az üzeneteiket a szüleik elől, azonban csak végig kell futtatni az ujjunkat az üzenetet, és máris látszik a szöveg. 

Az aggódó szülők is megnyugodhatnak, ugyanis az eszköz teljes letiltására is van mód a beállításokban. Itt a "Hozzáférés" menüpontban a "Mozgás csökkentése" opcióra kattintva ki lehet kapcsolni az iMessage-effekteket. 

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés