Hirdetés

Fantasztikus dolog történik Budapesten

 portré

A Monet Immersive Experience kiállításon különleges utazásban volt részem, hiszen a BOK Csarnokban most megnyílt tárlat valóban Monet világát tárja elénk. Már az első lépések után éreztem, hogy ez nem egy szokványos kiállítás lesz – itt Monet lenyűgöző látomásai és impresszionista ecsetvonásai valóban életre kelnek, hála a legmodernebb technológiáknak.

A kiállítás egyik legizgalmasabb része egy terem, amelyet Monet Giverny-ben található otthona inspirált. Ebben a szobában, akárcsak Monet festményein, egy vízililiomos tó mellett sétálhatunk, amelyet két virágokkal körülölelt kis híd szegélyez. Ahogy körülnéztem, teljesen belefeledkeztem ebbe a látványba – mintha tényleg Monet kertjének egy darabját hozták volna el nekünk.

A kiállítás vetítései, fény- és hanghatásai révén Monet alkotásai újra és újra életre kelnek, megidézve az impresszionista korszak szépségét. A vetítőterem ideális hely egy rövid pihenésre, hiszen itt Monet életművét átfogóan bemutatják, így a látogatók teljesen elmerülhetnek ebben az egyedülálló művészi világban. A VR élmény pedig még tovább fokozza ezt az „időutazás” érzetet, hiszen valóban belecsöppenünk Monet látomásaiba.

Az interaktív részlegben saját művet is alkothattam, amelyet Monet stílusa inspirált – így nem csak egy új perspektívát kaptam, hanem egy személyes emléket is, amit magammal vihetek. A program nagyjából 60-90 percet vesz igénybe, és minden korosztálynak felejthetetlen élményt nyújt.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés