Hirdetés

Itt a vége, eltűnnek az SMS-ek

Nap Híre portré Nap Híre

Váratlan bejelentést tett az Apple, az android és iPhone-készülékek közötti üzenetküldés is jobb lesz.

Az Apple híres arról, hogy szeret bezárkózni, és nem igazán állnak szóba például az iPhone-ok az androidos készülékekkel. Így van ez az iMessage esetében is, mely kizárólag az almás készülékek között működik, más platformok irányába nem lehet vele üzeneteket küldeni. A Google már sajnálta is az Apple felhasználóit korábban, amiért a cég nem hajlandó elfogadni az RCS (Rich Communication Services) protokollt, és a már elavult SMS/MMS üzenetküldést használva különbözteti meg az androidos telefonokat az iMessage-üzenetek színeivel - írja a HVG

A cég egy váratlan húzással csütörtökön bejelentette, hogy maga is alkalmazni fogja az RCS-t, melyet egy szoftverfrissítéssel, valamikor 2024-ben vezetnek be. Ezzel pedig egy sor, az iMessage-hez hasonló funkció lesz majd elérhető az androidos és az almás készülékek között folytatott üzenetküldés során is: 

például a „látta” jelzés, vagy annak mutatása, ha a másik fél épp ír, de a képek és videók is jó minőségben és biztonságosan lesznek küldhetők – mobilinternetes és wifis kapcsolattal egyaránt.

Az Apple ugyanakkor nem számolja fel az iMessage-et, és az alapján, amit a cég a 9to5Mac portállal közölt, nem is az üzenetküldő platformjukat nyitja majd meg – valamilyen formában, attól függetlenül fogja bevezetni azt.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés