Hirdetés

Sokkoló kijelentés az állatorvostól: ha ilyen macskája van, Ön nem szereti az állatokat

Szabó Bianka portré Szabó Bianka

Egy brit állatorvos elárulta, szerinte miért nem tartanának az igazi állatbarátok skót lógófülű macskát.

Ezt a házimacskafajtát a mókás, lógó fülei jellemzik, amelyek előrehajolnak, mivel az állatnak van egy természetes domináns génmutációja, az osteochondrodysplasia - egy olyan állapot, amely a porcokat érinti. A tartalomkészítő @ben.the.vet egy videóban osztotta meg a listát a TikTok-on, ahol több mint 208 ezer követője van. Gyakran készít klipeket, amelyekben hasznos információkat oszt meg az állatok felelősségteljes gondozásáról, valamint a különböző fajták egészségügyi kihívásairól.

Egy nemrégiben megjelent posztjában kifejtette, mit gondol arról, hogy az emberek skót lógófülű macskákat tartanak - egészen pontosan akik tenyésztőtől vásárolnak. Nos, nem volt valami jó véleménnyel róluk, bár említett egy kivételt: ha menhelyről választunk ilyen cicát, természetesen jót teszünk vele - írja a Daily Mail. 

"Állatorvos vagyok, és véleményem szerint nem nevezheted magad igazi állatbarátnak, ha van egy skót lógófülű macskád. Ha szereted a cicákat, akkor azt akarod, hogy a macskád gond nélkül tudjon futni és ugrálni, és ne legyenek állandó fájdalmai. De ennek a fajtának bizony sok fájdalmat kell átélniük, mert sajnos sokszor ízületi gyulladással küzdenek"

- mondja Ben. Megmutatta egy skót lógófülű macska lábáról készült röntgenfelvételeit, és azt mondta: "Valószínűleg nem kell állatorvosnak lenni ahhoz, hogy lássuk, hogy itt valami rendellenesség van."

Az állatorvos elmagyarázta, hogy az ízületek körül rengeteg a csontosodás, ami a gyulladás jele. Ez az ára annak, hogy ezek a macskák ilyen cukin néznek ki.

"Ezeknek a macskáknak azért van lehajtott fülük, mert genetikai mutációval rendelkeznek, ami azt jelenti, hogy a fülükben lévő porcok hibásak. Azonban sajnos nem csak ezek a porcok gyengék, hanem az összes többi is" - teszi hozzá.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés