Hirdetés

Megint bejött: a Simpson család évekkel ezelőtt megjósolta az Apple Vision Pro érkezését

Garai Kitti portré Garai Kitti

A rajzfilmben elszabadult a pokol a technológiai megjelenése után, reméljük, hogy ez a valóságban nem fog bekövetkezni.

Az Egyesült Államokban már megvásárolható az Apple új, virtuális headsetje, a Vision Pro, a TikTokot pedig ellepték azok a videók, amelyeken a felhasználók bemutatják a készüléket. A világ legprófétikusabb rajzfilmje pedig ismét látta a jövőt, ugyanis a Matt Groening által kreált animációs komédia megjósolta a Vision Pro-t - írja a New York Post. 

"A Simpson megjósolta a jövőt... Már megint" - áradozott egy X-felhasználó, aki a rajzfilm jövendölését írta le a pénteken az Apple üzleteiben megjelenő technológiáról. A találmány ugyanis már megjelent 2016-ban a Simpson család egyik epizódjában.

A "Barátok és család" című, jövőbe tekintő epizódban Mr. Burns felbéreli Marge-ot, Bartot, Lisát és Maggie-t, hogy játsszák el a virtuális valóságban élő családját egy új headset próbájaként, ez pedig megszólalásig hasonlít a Vision Pro-ra.

Ezt követően kiadja a kütyüt a nagyközönségnek, és elszabadul a pokol: Egy montázsban a Simpson család különböző szereplőit láthatjuk, akik a tolakodó headsetet viselik, miközben lámpaoszlopoknak sétálnak és csatornanyílásokba esnek. Ahogy az X felhasználók rámutattak, ezek a képek kísértetiesen hasonlítanak a Vision Prót nyilvánosan viselő emberekről készült, kissé disztópikus fotókra és videókra. Ezek között volt egy olyan, ahol például a kaliforniai San Joséban sétált egy férfi a különleges szemüvegben, és őrült módjára interakcióba lépett a csak általa látható tárgyakkal.

"A Simpson család eltalálta, milyen nevetségesen néznek ki az Apple Visiont viselő emberek" - írta egy másik kommentelő az X-en. Érdekes módon mind a felhasználók, mind az Apple iparági bennfentesei kritizálták a VisionOS állítólagos "világ első térbeli operációs rendszerén" futó kütyü terjedelmét.

A Simpson család korábban megjósolta a Titan tengeralattjáró-katasztrófát, Oroszország Ukrajna elleni invázióját, sőt, még azt is, hogy egyszer Donald Trump lesz az Egyesült Államok elnöke.

A Vision Pro egyébként egy olyan eszköz, amelyeket szem és kézmozdulatok vezérelnek, így lehetővé téve a felhasználó számára, hogy hiperrealisztikus VR-élményt szerezzenek. A borsos ár ellenére az Apple már eladta a készülékek első készletét, a vásárlók 10 nap alatt mintegy 200 ezer darabot vásároltak belőlük.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés