Hirdetés

Az Apple most árulta el a titkot: így mentheti meg a telefonja akksiját

Garai Kitti portré Garai Kitti

Bizonyára minden iPhone-tulajdonos bosszankodott már amiatt, hogy a vártnál előbb lemerült a telefonja. Az Apple most elárulta, hogy hogyan növelheti az iPhone akkumulátor élettartamát, hogy a készülék használata után több hónappal később is kibírjon akár egy egész napot.

Az Apple hivatalos tájéoztatása szerint mindössze két beállítás módosításával a legtöbbet hozhatjuk ki az akkumulátor élettartamából, vagyis hogy mennyi ideig működik a készülék, mielőtt újra kellene tölteni - írja a New York Post.

"Két egyszerű módszer van arra, hogy megőrizze az akkumulátor élettartamát, függetlenül attól, hogyan használja a készülékét: állítsa be a képernyő fényerejét és használja a Wi-Fi-t" - írják a hivatalos weboldalon. 

Akár a képernyő sötétítése, vagy az automatikus fényerő bekapcsolása segíthet a problémán. Emellett ha tehetjük, használjunk Wi-Fi-t a mobilinternet helyett, ugyanis az kevesebb energiát igényel. Ha a Wi-Fi állandóan be van kapcsolva, az segíthet maximalizálni az akkumulátor élettartamát - tanácsolja az Apple.

Megjegyezték, sokan hajlamosak egyből az alacsony energiafogyasztású üzemmódra kapcsolni, ami valóban csökkenti a kijelző fényerejét, optimalizálja a készülék teljesítményét és minimalizálra a rendszer animációját, azonban ezzel néhány olyan funkció is kikapcsol, amik fontosak lennének. Például a Mail ilyenkor nem tölt le tartalmakat a háttérben, de nem működik ilyenkor az Airdop, az iCloud-szinkronizálás és a Continuity sem. 

A naphire.hu-n korábban írtunk arról is, hogy van két olyan alkalmazás, ami szó szerint felfalja a telefonja akksiját: az egyik ilyen a Snapchat, a másik pedig a WhatsApp. És természetesen azt is megírtuk, hogy a hideg idő sem tesz jót az okos eszközeinknek. 

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés