Hirdetés

Odavan Sebestyén Mártáért III. Károly, teljes a rajongás

Nap Híre portré Nap Híre

Sebestyén Márta már négyszer is énekelt a királyi családnak, III. Károly királynak pedig nagyon megtetszettek a magyar népdalok.

A Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas magyar népdalénekes, Sebestyén Márta Göncz Árpád utolsó elnöki látogatásának apropóján énekelt a néhai II. Erzsébet királynő előtt. Saját bevallása szerint nagyon izgult, de a legjobban nem a fellépés, hanem az ünnepi ebéd miatt, amelyen a királyi család is részt vett. 

"Bevallom, nagyon féltem, ahogy az asztalnál ültem, hogy nehogy leegyem a gyönyörű ruhámat. Károly király, akkoriban még herceg volt, az ő titkára ült mellettem, aki azt javasolta, hogy véletlenül se a királynőre nézzek majd, miközben énekelek, mert ő olyan fegyelmezett, hogy rajta semmilyen érzelmet nem fogok látni, és akkor tuti, hogy meg fogok rémülni. Ezért inkább azt tanácsolta, hogy Károlynak énekeljek, akinek szinte felragyogott az arca, miközben hallgatott" – nyilatkozta a Borsnak, hozzátéve, hogy sokáig levelezett is Károllyal.

"Az előadás után oda is jött hozzám a tömegen keresztül, és megkérdezte, hogy hol lehet többet hallani ezeket a dalokat. Majd kaptam tőle egy levelet, amiben nagyon kedvesen írt. Külön kiemelte azt is, hogy mennyire tiszteli az országunkat, a történelmünket és a kultúránkat. Sőt még azt is belefogalmazta, hogy alig várja, hogy újra hallhasson énekelni. Mindezt úgy írta végül alá, hogy: üdvözlettel, a te Károlyod" – mesélte. 

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés