Hirdetés

Riadót fújtak: új halálos betegség terjed, már több áldozata is van

Nap Híre portré Nap Híre

Újabb gyógyíthatatlan betegség jelent veszélyt az emberekre. A koronavírus a mai napig jelen van az életünkbe, most pedig egy újabb komoly fertőzés ütötte fel a fejét, ami képes az emberekre is átterjedni. 

Az Egyesült Államokban egy új, emberre is átterjedő, gyógyíthatatlan rágcsálóbetegség terjed, amely miatt egészségügyi figyelmeztetést adtak ki. A hantavírus, amely az állatok vizeletével, nyálával vagy ürülékével terjed, már több halálos áldozatot is követelt. A fertőzés tünetei hasonlítanak a koronavíruséhoz: láz, izomfájdalom, fejfájás és légzési nehézségek - írja a Tények

A szakemberek ezért felhívják a lakosság figyelmét a rendszeres fertőtlenítés fontosságára, különösen azokon a helyeken, ahol egerek és patkányok megfordulhatnak. Javasolják továbbá csapdák használatát az állatok elfogására. A fertőzés megelőzésének legjobb módja, ha gondosan eltávolítjuk a rágcsálók salakanyagait, fertőtlenítünk utánuk és kerüljük a közvetlen érintkezést" – nyilatkozta Dr. Aaron Glatt, a Mount Sinai South Nassau Kórház fertőző betegségekért felelős vezetője.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés