Hirdetés

Rettenetes, ami a szomszédunkban történik, durvul a helyzet a magyar határon is

Nap Híre portré Nap Híre

Csaknem tizenhétezren érkeztek Ukrajnából szombaton.

Az ukrán-magyar határszakaszon 7322-en léptek be Magyarországra szombaton, a román-magyar határszakaszon belépők közül pedig 9331-en nyilatkoztak úgy, hogy Ukrajnából érkeztek - tájékoztatta az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) vasárnap az MTI-t.

A beléptetettek közül a rendőrség 78 embernek állított ki ideiglenes tartózkodásra jogosító igazolást, amely harminc napig érvényes. Nekik ez idő alatt kell felkeresniük az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság tartózkodási helyük szerint illetékes hivatalát a végleges okmányok beszerzéséért - áll a közleményben.

Friss hírek a háború kapcsán

Hivatkozás másolása

A Krímet és Moszkvát is támadták drónokkal az ukránok az éjszaka folyamán. Orosz hatóságok közlése szerint vasárnap hajnalban legalább hat drónt lőttek le a Krím félsziget partjainál, két másikat pedig a fővárosi régió felett. Szergej Szobjanyin moszkvai polgármester tájékoztatása szerint nem érkezett jelentés a lehullott roncsok által okozott károkról.

Szombaton egy NATO-tanácskozáson  az amerikai hadsereg vezérkari főnöke közölte, hogy Észak-Korea felgyorsíthatja az ukrajnai háborúba szánt tüzérségi lőszerek szállítását Moszkvának, de ez nem jelentene nagy változást a háborúban. Mark Milley hadseregtábornok, az amerikai vezérkari főnökök egyesített bizottságának vezetője a vele utazó újságíróknak úgy nyilatkozott: a Kim Dzsong Un észak-koreai vezető és Vlagyimir Putyin orosz elnök közötti minapi találkozó következményeként Észak-Korea feltehetően 152 milliméteres szovjet gyártmányú lövedékeket szállít majd Moszkvának, de ez szerinte nem hoz fordulatot a háborúban. "Kétlem, hogy döntő jelentőségű lenne" - fogalmazott.

A naphire.hu arról is beszámolt, hogy Kim Dzsong Un észak-koreai vezető szombaton Vlagyimir Putyin elnök védelmi miniszterének kíséretében megtekintette az orosz atomfegyverekkel felszerelt stratégiai bombázókat és hiperszonikus rakétákat.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés