Hirdetés

Rémálom, nemcsak Hollywoodban: Öt sztár, akinek az életét tönkretették a zaklatóik

Horváth Fanni portré Horváth Fanni

Ahogy arról korábban a Naphire.hu is beszámolt, a héten egy zavart elméjű férfit tartóztattak le Taylor Swift New York-i otthona előtt - azonban nem sokkal később elengedték, mert a tette nem volt erőszakos a rendőrök szerint.

Mint megírtuk, a 34 éves amerikai popsztárnak nem először kellett átélnie hasonló borzalmat. Swiftnek az évek alatt több zaklatója is volt, többször megpróbáltak betörni a New York-i, kaliforniai és Rhode Island-i otthonába is. Egy alkalommal az egyik zaklatójának sikerült is bejutnia a New York-i házába, a rendőrök az énekesnő ágyában fekve találták meg a betörőt. Egy másik alkalommal egy részeg rajongó az autójával hajtott bele a New York-i otthonának kapujába.

Azonban nem Taylor Swift az egyetlen, akinek ilyen rémálmokat kellett átélnie, sőt vannak olyan sztárok is, akik nála sokkal rosszabbul jártak és az életükkel fizettek. A New York Post egy cikkben gyűjtötte össze, hogy kiknek az életét tették tönkre az erőszakos rajongók.

A lista első helyén a Beatles legendája, John Lennon kapott helyet, akit 1980. december 8-án az Upper West Side-on található Dakota Apartmants előtt gyilkolt meg Mark David Chapman. A gyilkos hatalmas Beatles-rajongó volt, de felháborította Lennon egyik félvállról tett megjegyzése, miszerint az együttes "népszerűbb, mint Jézus" és nem tetszett neki a brit szuperszár pazarló életmódja sem, amit New Yorkban folytatott.

Chapman a sztár New York-i lakhelye, vagyis a Dakota Ház előtt várt Lennonra, aki dedikált neki egy albumot (Lennon utolsó képe a gyilkosával készült közös fotó, néhány órával a sztár halála előtt), pár órával később, amikor Lennon és felesége hazatért, Mark Chapman még mindig ott várt rá, elővette a pisztolyát és hidegvérrel lelőtte az akkor 40 éves sztárt. A gyilkos fegyver már a dedikálás pillanatában is Mark David Chapmannél volt, de akkor még nem volt bátorsága használni.

Rebecca Schaeffer

Hivatkozás másolása

Rebecca Schaeffer színésznő szintén tragikus halált halt, amikor mindössze 21 évesen, 1989-ben kinyitotta a Los Angeles-i lakásának bejárati ajtaját és az ott álló Robert Bardo lelőtte. A rendőrök később közölték, hogy Bardo egy megszállott rajongó volt, aki felbérelt egy magánnyomozót, hogy kiderítse, hol él a fiatal sztár.

A színésznő gyilkosa még mindig börtönben van, ugyanis életfogytiglani börtönbüntetésre ítélték, a feltételes szabadlábra helyezés lehetősége nélkül.

A lap kiemelte, hogy Schaeffer sokkoló halála vezetett Kalifornia állam első zaklatás elleni törvényének elfogadásához, amely bűncselekménynek minősíti, ha valaki "szándékosan és rosszindulatúan zaklat egy másik személyt". Mint írták, New York államban jelenleg több hasonló szabály érvényben van.

Kaliforniában ezen kívül korlátozták a vezetési adatokhoz való hozzáférést, illetve Schaeffer halála után létrehoztak a Los Angeles-i Rendőrségnél egy külön munkacsoportot, amely az ügyészekkel, a hírességek ügyvédeivel és a biztonsági szakemberekkel együttműködve igyekszik távol tartani a rajongókat a sztároktól.

Theresa Saldana

Hivatkozás másolása

A "Dühöngő bika" című film színésznőjét, Theresa Saldanát 1982-ben egy őrült zaklató támadta meg nyugat-hollywoodi lakása előtt. Az idegen először megkérdezte tőle, hogy ő-e az a híres színésznő, akinek gondolja és amikor Saldana igennel válaszolt, akkor az erőszakos rajongó, Arthur Jackson többször is megszúrta egy vadászkéssel.

A támadást Saldana csodával határos módon túlélte, ugyanis egy arra közlekedő furgonos észrevette a szörnyű jelenetet, a földre teperte a támadót és egészen addig leszorította, amíg a rendőrök a helyszínre nem értek. A színésznő a támadás után három hónapig lábadozott a kórházban.

Jackson azt írta a naplójában, hogy "isteni küldetése" volt, hogy Saldanát "az örökkévalóságba vigye".

Christina Grimmie

Hivatkozás másolása

A 22 éves Christina Grimmie-t, a Voice énekesnőjét egy megszállott rajongó ölte meg, miközben 2016-ban a floridai Orlandóban egy koncert utáni eseményen autogramot osztogatott. A rendőrök később arról számoltak be, hogy Grimmie gyilkosa, Kevin Loible szerelmes volt az énekesnőbe és meg volt győződve arról, hogy össze fognak házasodni. Azonban nagyon feldühödött, amikor egy olyan képet mutattak neki, amelyen az énekesnő egy másik férfival volt látható.

Loibl a gyilkosság előtt szépészeti műtétek sorozatán esett át, hogy vonzóbbnak tűnjön az énekesnő számára.

A popsztár biztonsági őrei lőtték le a zajlatóját, aki 1995-ben átugrott a Hollywood Hills-i birtokának kerítésén. Robert Dewey Hoskins korábban azt mondta Madonna asszisztenseinek, hogy vagy feleségül veszi Madonnát, vagy fültől fülig elvágja a torkát.

Szerencsére az énekesnő éppen Miamiban tartózkodott, amikor a férfi megpróbált behatolni az otthonába. A férfi túlélte a lövési sérüléseket, és 1996-ban 10 év börtönbüntetésre ítélték Madonna zaklatásáért és fenyegetéséért.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés