Hirdetés

Sokk a ravatalozóban: életben volt a halottnak nyilvánított idős nő

Nap Híre portré Nap Híre

A Naphire.hu is írt arról, hogy motorbalesetet szenvedett a 40 éves, indiai villanyszerelő Srikesh Kumar, akit kritikus állapotban szállították be az egyik Morabadadban található magánkórházba.

Az ügyeletes orvos megállapította a halál beálltát, majd Kumart átszállították az állami kórházba, hogy ott végezzék el rajta a boncolást, de órákkal később kiderült, hogy még él.

Arról is írtunk, hogy elnézést kért a brit mentőszolgálat, miután egy beteg, akit a személyzet egyik tagja halottnak nyilvánított, felébredt a kórházban.

Most egy nebraskai nőt, akit eredetileg halottnak nyilvánítottak egy idősek otthonában, később egy ravatalozóban életben találtak - erősítették meg a hatóságok. Hétfőn egy Lincoln melletti Waverlyben lévő ravatalozó munkatársai vették észre, hogy a 74 éves nő még lélegzik, és újraélesztették.

Két órán át volt „halott”

Hivatkozás másolása

Constance Glantzot egy közeli idősek otthonának személyzete körülbelül két órával korábban nyilvánította halottnak. A nőt a ravatalozóból egy helyi kórházba szállították. A rendőrség vizsgálja az esetet, de elmondásuk szerint nem találtak bizonyítékot arra, hogy az idősotthonban bűncselekményt követtek volna el.

"Ez egy nagyon szokatlan eset" - mondta Ben Houchin, a Lancaster megyei seriff hivatalának vezetőhelyettese. "31 éve csinálom ezt a munkát, és még soha nem jutott ilyen messzire" – tette hozzá.

Houchin elmondta az újságíróknak, hogy azért nem küldtek halottkémet az idősek otthonába, mert Glantz asszony hospice-ellátásban részesült, és az idős asszony halála előre látható volt.

Ezenkívül "egy orvos látta őt az elmúlt hét napban, és az orvos hajlandó volt aláírni a halotti bizonyítványt, és... a halál időpontjában nem volt semmi gyanús".

A nő jelenlegi állapota nem ismert. Houchin megerősítette, hogy a nő családját értesítették.

Houchin nem nevezte meg az érintett idősotthont, de a BBC állásfoglalást kért a helyi média által megnevezett idősotthontól és megkereste a helyi médiában megnevezett temetkezési vállalkozást - Butherus, Maser and Love Funeral Home - is, amely közleményben tudatta: "Büszkék vagyunk arra, hogy igazgatóink és munkatársaink megfelelően és a legnagyobb gondossággal kezelték a közelmúltban a hírekben szereplő esetet".

Ritka, de nem példátlan eset

Hivatkozás másolása

Glantz asszony nem az egyetlen olyan személy, akit halottnak nyilvánítottak, majd kiderült, hogy még mindig él.

Tavaly júniusban az ecuadori 76 éves Bella Montoyát egy feltételezett agyvérzést követően halottnak nyilvánították, majd koporsóba tették, és egy ravatalozóba vitték, ahol a temetése előtt virrasztást tartottak. Öt órával később kiderült, hogy életben van, miután a koporsót kinyitották, hogy átöltöztessék. Napokkal később azonban meghalt.

2018-ban egy dél-afrikai nőt, akit eredetileg halottnak nyilvánítottak egy közúti balesetet követően, élve találtak meg egy hullaház hűtőszekrényében.

Dr. Stephen Hughes, a chelmsfordi Anglia Ruskin Egyetem orvosi karának vezető előadója szerint az ilyen esetek ritkák, de felhívta a figyelmet rá, hogy "a halál egy folyamat". "Néha előfordul, hogy valaki úgy néz ki, mintha halott lenne, de nem teljesen az" - mondta Dr. Hughes a BBC-nek az ecuadori eset után. "Gondos vizsgálatra van szükség".

Dr. Hughes hozzátette, hogy az orvosok gyakran legalább egy percig szívhangokat vagy légzési erőfeszítéseket keresnek, mielőtt valakit halottnak nyilvánítanának, és hogy egyes gyógyszerek is lelassíthatják a testfolyamatokat, így azt a hamis látszatot keltve, hogy valaki elhunyt.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés