Hirdetés

Halottnak nyilvánították a mentőben, majd a kórházban felébredt

Horváth Fanni portré Horváth Fanni

Elnézést kért a brit mentőszolgálat, miután egy beteg, akit a személyzet egyik tagja halottnak nyilvánított, felébredt a kórházban.

Az érintett személyt még pénteken szállították a Durham megyei Darlington Memorial Kórházba a mentősök, akik miután a helyszínre értek, azt állapították meg, hogy egy balesetben életét vesztette. Azonban miután a kórházba szállították a "holttestet", kiderült, hogy a beteg még nagyon is életben van. A jelenlegi állapota nem ismert - írja a Sky News.

Az Északkeleti Mentőszolgálat (NEAS) bocsánatot kért a beteg családjától, és közölte, hogy vizsgálatot indítottak a hiba miatt, amelyről először a The Northern Echo számolt be.

"Mélységesen sajnáljuk"

Hivatkozás másolása

Andrew Hodge, a mentőszolgálat igazgatója elmondta: "Amint tudomást szereztünk az esetről, azonnal vizsgálatot indítottunk, és felvettük a kapcsolatot a beteg családjával.

Mélységesen sajnáljuk a fájdalmat, amit ez okozott nekik. Az incidens teljes körű kivizsgálása folyamatban van, azonban a vizsgálat ezen a szakaszban nem áll módunkban további információkat megosztani"

- fogalmazott az igazgató, majd végül hozzátette, "az érintett kollégákat megfelelő támogatásban részesítjük, de egyelőre nem nyilatkozunk egyetlen személyről sem".

Mint kiderült, a mostani szörnyű eset mindössze néhány hónappal azután történt, hogy egy mentős inkább halottnak nyilvánított egy beteget, ahelyett, hogy megpróbálta volna újraéleszteni a tinédzsert. Az ebben az esetben érintett mentőst később elbocsátották.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés