Hirdetés

Putyin retteghet? Zelenszkij brutális fenyegetést küldött Oroszországnak

Nap Híre portré Nap Híre

Ukrajna nem fogja válasz nélkül hagyni Oroszország legutóbbi súlyos csapásait - közölte hétfő esti videoüzenetében Volodimir Zelenszkij ukrán elnök.

"A terrorállam határozottan meg fogja érezni a válaszunkat" - mondta.

Hétfőn reggel Oroszország nagyszabású rakétatámadást indított Ukrajna több területe ellen, a légicsapások számos lakó- és ipari létesítményben károkat okoztak, többen meghaltak és sokan megsebesültek. Támadások érték Harkiv, Zaporizzsja és Hmelnickij megyét, valamint Zelenszkij szülővárosát, Krivij Rihet is - írja az MTI. 

Az ukrán államfő üzenetében elmondta azt is, hogy a következő hetekben újabb tárgyalásokat fog folytatni Ukrajna nemzetközi partnereivel az ukrán légvédelem megerősítéséről. "Több lépést is teszünk majd, és bizonyos vagyok abban, hogy meg tudjuk erősíteni országunkat, a légvédelmet és a drónokkal kapcsolatban folytatott együttműködésünket a partnereinkkel" - fogalmazott Zelenszkij.

Az ukrán légierőtől származó információk szerint Ukrajnának nincs elegendő irányítható légvédelmi rakétája. Jurij Ihnat, az ukrán légierő szóvivője azt mondta, tetemes készleteket használtak fel a három legutóbbi orosz támadás során.

Már csaknem két éve, hogy Oroszország megtámadta Ukrajnát, azóta dúl a szörnyű háború a szomszédunkban. Ráadásul nemrég rossz hírek érkeztek, ugyanis ősszel még alig tudott egy-egy orosz rakéta célt találni, most azonban ismét lángokban állnak az ukrán városok

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés