Hirdetés

Putyin tajtékozni fog, ha ez igaz: az ukrán légierő megsemmisítette az orosz drónok többségét

Nap Híre portré Nap Híre

Oroszország 33 drónt és 2 rakétát indított ukrán célpontok ellen szerda éjjel, ezekből az ukrán légierő 22-őt megsemmisített  - közölte az ukrán hadsereg csütörtökön.

A légitámadásokkal déli és északi területeket céloztak meg. Az ukrán légierő és védelmi erők 22 ellenséges drónt semmisítettek meg, a fennmaradó drónok nem értek célba - tájékoztatott az ukrán légierő a Telegramon.

Az ukrán hadsereg jelentése szerint a dél-ukrajnai Herszon városának lakónegyedeit is orosz dróntalálat érte, a becsapódás során több épületben kár keletkezett, egy nő megsebesült. A drónok a dél-ukrajnai Herszon megye Beriszlav településének mezőgazdasági üzemeit is eltalálták - közölte az MTI. 

Szintén találta érte Mikolajiv régió területeit, itt a becsapódó drónok roncsai egy mezőgazdasági vállalkozás raktárában okoztak károkat, de áldozatokat nem követeltek - közölte a hadsereg.

A Zaporizzsjai terület egyes körzeteiben néhány infrastrukturális objektum károkat szenvedett az orosz légicsapások következtében - közölte Jurij Malasko, a régió katonai közigazgatásának vezetője további részletek ismertetése nélkül.

Mint azt a naphire.hu is megírta, szombatra virradóra orosz rakéta- és dróntámadás-sorozat érte ukrajnát, majd arról is beszámoltunk, hogy az oroszok hiperszonikus fegyverekkel támadták az ukrán hadiüzemeket. A tájékoztatás szerint a csapás a 155, 152 és 125 milliméteres lövedékeket, lőport és pilóta nélküli légi járműveket gyártó üzemek ellen irányult, és elérte célját. A moszkvai minisztérium legutóbb hétfőn tett bejelentést a Kinzsalnak az ukrán hadiipar elleni bevetéséről. 

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés