Hirdetés

Irgalmatlan támadássorozatot indítottak az oroszok, elszabadult a pokol

Nap Híre portré Nap Híre

Ismét orosz rakéta- és dróntámadás-sorozat érte Ukrajnát szombatra virradóra - jelentette az ukrán légierő.

A legkevesebb öt ukrajnai régióra kilőtt 40 rakétából és drónból az ukrán légvédelem nyolcat megsemmisített, és "több mint 20" célt tévesztett az "elektronikai ellenintézkedéseknek" köszönhetően - áll a jelentésben. A lelőtt rakétát roncsai több épületben - köztük lakóházakban - károkat okoztak. Áldozatokról nem szól a jelentés - írja az MTI. 

Az ukrán légvédelem szerint az oroszok a hangsebesség többszörösével repülő, Kinzsal típusú hiperszonikus rakétákat is bevetettek, amelyeket nagyon nehéz elfogni. Az észak-ukrajnai Csernyihiv területi rendőrség fotót tett közzé egy hatalmas kráterről, amelyet egy lelőtt rakéta roncsai okoztak.

Mint azt a naphire.hu is megírta, szombaton az oroszok hiperszonikus fegyverekkel támadták az ukrán hadiüzemeket. A tárca szerint a csapás a 155, 152 és 125 milliméteres lövedékeket, lőport és pilóta nélküli légi járműveket gyártó üzemek ellen irányult, és elérte célját. A moszkvai minisztérium legutóbb hétfőn tett bejelentést a Kinzsalnak az ukrán hadiipar elleni bevetéséről. Arról is beszámoltunk, hogy a háborús Ukrajnából folyamatosan menekülnek az emberek, pénteken több mint 13 ezren érkeztek a magyar határra

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés