Hirdetés

Durvul a háború, hiperszonikus fegyverekkel támadták az oroszok az ukrán hadiüzemeket

Nap Híre portré Nap Híre

Tengeri és légi indítású precíziós fegyverekkel, köztük Kinzsal hiperszonikus rakétarendszerrel és drónokkal mért csapást az ukrán hadiipari komplexum létesítményeire az orosz hadsereg - közölte szombaton az orosz védelmi minisztérium.

A tárca szerint a csapás a 155, 152 és 125 milliméteres lövedékeket, lőport és pilóta nélküli légi járműveket gyártó üzemek ellen irányult, és elérte célját. A moszkvai minisztérium legutóbb hétfőn tett bejelentést a Kinzsalnak az ukrán hadiipar elleni bevetéséről.

Az orosz napi hadijelentés értelmében egyébként az orosz hadsereg két frontszakaszon öt támadást vert vissza, az ukrán fél vesztesége az érintkezési vonal mentén 835 katona volt, akik közül a legtöbben a Donyeck környékén vívott harcokban estek el vagy sebesültek meg súlyosan. Az összesítés a megsemmisített ukrán haditechnikai eszközök között említett egyebek mellett öt harckocsit - köztök négyet a donyecki frontszakaszon -, három páncélozott harcjárművet, két gyalogsági harcjárművet, egy lengyel Krab önjáró löveget és egy amerikai M777-es vontatott tarackot, nyolc HIMARS rakétát és 21 drónt - írja az MTI. 

Az orosz statisztika szerint az ukrán hadsereg által a háború eleje óta elveszített tüzérségi lövegek és aknavetők száma meghaladja a 7700-at.

A helyi hatóságok az orosz ellenőrzés alá került ukrajnai területek és az Ukrajnával határos orosz régiók több településéről jelentettek szombaton ukrán tüzérségi és dróntámadást.

Szörnyű, ami a fronton történik

Hivatkozás másolása

A naphire.hu arról is írt, hogy sorra halnak meg a tinédzserkorú orosz katonák. Mint ismert, Vlagyimir Putyin tavaly áprilisban jóváhagyta azt a törvényt, ami szerint a fiatalok már 18 éves kortól szerződést köthetnek a védelmi minisztériummal. A jeleneg elérhető nyilvános információk szerint a törvénymódosítás óta 48 olyan fiatal katona halt meg az ukrajnai háborúban, akik 2004-ben születtek. Január 12-ig bezárólag 41 731 elesett orosz katonát tudtak név szerint azonosítani, közülük több mint 1100-an 20 évnél is fiatalabbak voltak.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés