Hirdetés

Putyin rémisztő jelentést tett - magabiztos az orosz elnök

Garai Kitti portré Garai Kitti

Putyin arról számolt be, hogy Oroszország növelni tudta a fegyverek gyártását az utóbbi időben, és arról is beszélt, hogy ukránok mekkora veszteségeket szenvedtek. 

Az orosz elnök arról beszélt az orosz haditudósítóknak és bloggereknek, hogy Oroszországnak már nincs szüksége arra, hogy hadiállapotot vezessen be - írja a Telex.

Elismerte azt is, hogy Ukrajna nagyszabású ellentámadása június negyedikén kezdődött, ám állítása szerint egyetlen területen sem járt sikerrel. Úgy fogalmazott, Ukrajna az elmúlt napokban tízszer nagyobb emberi veszteséget szenvedett el, mint az orosz haderő.

Putyin ismertette, hogy több mint 160 ukrán harckocsit semmisítettek meg, és a nyugattól kapott tankok 25-30 százalékát is elveszítette Ukrajna, eközben Oroszország 54 harckocsit bukott el. Arra is kitért, hogy Oroszország tudta növelni a fegyverek gyártását az utóbbi időben, így javul a fegyverzet minősége, de a drónok hiányoznak.

Hogy mi a valóság, azt nehéz megállapítani, ugyanis Putyin állításaival szemben az ukránok folyamatos sikerekről számoltak be. Erről ide kattintva olvashat bővebben.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés