Hirdetés

Putyin óriási bajban van, sorozatos vereségeket szenvednek el az oroszok

Horváth Fanni portré Horváth Fanni

Kiderült, mi történt a háború 474. napján.

Az ukrán védelmi miniszterhelyettes arról számolt be, hogy hétfőn az orosz erők sikertelen támadó hadműveleteket hajtottak végre az ukrán ellenőrzés alá visszakerült Donyeck megyei Blahodatne térségében, miközben a déli frontszakaszon védekezésre rendezkedtek be.

Hét falut foglaltak vissza az ellentámadás során

- emelte ki Ganna Maljar ukrán védelmi miniszterhelyettes, aki hozzátette: az ellenőrzés alá vont terület nagysága 90 négyzetkilométert tett ki.

A zaporizzsjai ukrán területvédelmi dandár közlése szerint a Zaporizzsjától mintegy 150 kilométerre keletre fekvő Novodarivka települést még június 4-én foglalták vissza az orosz csapatoktól. Mint írják, az orosz erők számos kísérletet tettek a település visszafoglalására több napon át, de nem jártak sikerrel - írja a Növekedés.

Kiderült az is, hogy az oroszok hétfőn három légibombát dobtak a Zsiporzzsja megyei, front menti Orihiv városra, egy helyi lakos életét vesztette, egy másik megsebesült. Közben az ukránok azzal vádolták meg az orosz erőket, hogy a kahovkai vízerőmű után egy másik gátat is leromboltak azzal a céllal, hogy lelassítsák az ellentámadásukat.

Hétfő reggel az oroszok a Donyeck megye Avgyijivka városra is rakétacsapást mértek, ami során eltaláltak egy többemeletes lakóépületet és egy kultúrházat, a támadás következtében két ember sérült meg.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés