Hirdetés

Nincsenek szavak: az egész kárpát-medencei magyarság gyászolja Potápi Árpádot

Nap Híre portré Nap Híre

Közösségi oldalukon búcsúznak a csütörtökön váratlanul elhunyt Potápi Árpád János nemzetpolitikai államtitkártól az erdélyi politikai és civil szervezetek, intézmények.

Kelemen Hunor, a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) elnöke Facebook-oldalán közzétett búcsúüzenetében régi barátnak nevezi a hirtelen távozó államtitkárt – írja a Ripost. „Tevékenyen szolgálta és kitartóan alakította az elmúlt másfél évtized nemzetpolitikáját. Ahol tudott, segített. Gyászolja őt minden erdélyi magyar közösség, ahol az elmúlt években megfordult. Isten veled, Árpád!” – írta az RMDSZ elnöke, akinek üzenetét a szövetség oldalán is megosztották.

Potápi Árpád János halálhíréről az Erdélyi Magyar Szövetség (EMSZ) is beszámolt közösségi oldalán. „Élete és munkássága egyet jelentett azzal, amire felesküdött: nemcsak ismerte, hanem szolgálta is a Kárpát-medence magyarságát és közös nemzeti célkitűzéseinket.

"Az erdélyi magyarok mindig, minden körülmények között számíthattak rá. Emlékét megőrizzük!” – fogalmazott az üzenetben a kisebbik erdélyi magyar párt. Az Erdélyi Magyar Közművelődési Egyesület (EMKE) is megdöbbenésének adott hangot az államtitkár váratlan halála kapcsán. 

„A Kárpát-medencei magyar civil szervezetek és közösségek következetes támogatását nemcsak munkájának, hanem hivatásának tekintette, ezen tevékenysége elismeréseként, megtiszteléseként az EMKE 2023-ban Kötő József-díjjal tüntette ki, melyet alázatosan, tovább munkálkodva köszönt meg” – írta a rangos erdélyi civil szervezet.

Potápi Árpád Jánostól a marosvásárhelyi magyarság rendezvényének, a Vásárhelyi Forgatagnak a szervezői is Facebook-oldalukon búcsúztak. „Mindig velünk, mindig mellettünk volt. Támogatással, jó szóval, jelenlétével erősítette a marosvásárhelyi közösséget és a Vásárhelyi Forgatagot” – írták. Potápi Árpád János haláláról Magyarország kolozsvári és csíkszeredai főkonzulátusa is megemlékezett Facebook-oldalán, és több székelyföldi politikus is ily módon búcsúzott tőle. 

„Az örök vadászmezőkön lovagolsz tovább, kedves Árpád. Isten veled!” – írta Tamás Sándor, a Kovászna megyei önkormányzat elnöke.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés