Hirdetés

Megvan a csodaszer! Ez segíthet távol tartani a poloskákat az otthonától

Nap Híre portré Nap Híre

Kijött a jó idő, és azzal együtt újból megjelentek a kellemetlen vendégek, a poloskák is. Most kiderült, hogyan lehet őket távol tartani az otthonunktól. 

Magyarországon legtöbbször a barna ázsiai márványpoloska és a zöld vándorpoloska tűnik fel. A kellemetlen vendégek gyakran a nyitva hagyott ablakon át repülnek be a lakásba, de akár a kint száradó ruhákban is megbújhatnak. Mivel a rovar szereti a fényt, így napközben szívesen megbújik a függönyön vagy az ablak közelében, este viszont a villanyfényre azonnal reagál és hallatja a jellegzetes hangját. 

Azonban megfogni vagy összenyomni őket nem jó ötlet, ugyanis ha a büdös bogár veszélyben érzi magát, bűzmirigyéből erős szagú, kellemetlen váladékot bocsát ki - írja a Dívány, hozzátéve, hogy éppen ezért nincs természetes ellensége sem a rovarnak. 

Most azonban egy filléres tipp megmenthet minket a kellemetlen betolakodótól. A kerteszkedek.hu cikke nyomán a lap az írta, töltsünk meg egy spriccelős flakont félig langyos vízzel, adjunk hozzá egy kávéskanál szódabikarbónát és fél kávéskanál ecetet. Alapos összerázás után már használható is a poloskaellenes keverék, amellyel érdemes körbepermetezni az ablakok és ajtók környékét, ugyanis az hetekre távol tarthatja a poloskákat a lakásunktól. 

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés