Hirdetés

Zacher Gábor kétségbeesett felhívása: az Ön gyereke is veszélyben van

Nap Híre portré Nap Híre

Az Elf Bar után új őrület fenyegeti a tiniket, mégpedig a Poco Bar. Az eszköz illegális, és ijesztően népszerű.

poco
poco

A Poco Bar egyfajta cigaretta helyettesítő, amely akár tízezer slukkot is bír. Ennek az eszköznek bizonyos fajtáiba gyárilag kannabinoidot is keverhetnek, így ezek tulajdonképpen amolyan „Z-generációs jointoknak” is tekinthetők - derül ki az ATV Híradójából.

Magyarországon az Elf bar és a Poco bar minden fajtája tiltott. Ennek ellenére, vagy épp ezért rendkívül népszerű mindkét termék, és főleg a fiatalok, a középiskolások körében. A fő baj ezekkel az, hogy egy cigaretta hatóanyagának a sokszorosát tartalmazzák és szinte sosem fogynak ki. A Elf Bar 600-3000 slukk után kifogy, a Poco bar viszont ennek sokszorosát, akár tízezer slukkot is bír. Márpedig nagyjából 100 slukk egy teljes doboz cigarettának felel meg. 

Zacher Gábor toxikológus azt mondta, hogy “ha ezt úgy használjuk, hogy folyamatosan szívogatjuk egy 6-800-as puffot elszívok egy nap alatt ez annyit jelent, mintha 5-6 doboz cigarettát elszívtunk volna”. Szerinte nehéz leállni 4-5 slukk után, és ezen eszközök visszaszorítására nem a tiltás a legjobb módszer, hanem a felvilágosítás és a prevenció.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés