Hirdetés

Mérgező manórudak ezreire csapott le a NAV

Somló-Bakos Dalma portré Somló-Bakos Dalma

Másfél millió szál adózatlan cigarettát és több mint kétezer hamis, mérgező Elf Bart foglaltak le a Nemzeti Adó-és Vámhivatal (NAV) munkatársai.

Elf Bar
Elf Bar

A rajtaütéssel megakadályozták a mérgező hamisítványok illegális kereskedelmét - közölte a NAV.

Egyszerre csaptak le a dél-alföldi pénzügyi nyomozók a bűnözőkre, ezzel megakadályozva, hogy továbbra is olcsó cigarettával és Elf Barral lássák el a Jász-Nagykun-Szolnok és Bács-Kiskun vármegyei megyeszékhelyeket, illetve környéküket - tudatták.

Az Elf Bar egy többféle ízben elérhető, nikotinos vagy nikotinmentes folyadékkal előre feltöltött, akkumulátoros, eldobható elektromos cigaretta. Magyarországon hivatalosan nem forgalmazható.

A nyomozók a bűncselekménnyel okozott vagyoni hátrány megtérüléséért, az illegális termékeken túl csaknem huszonötezer eurót és több tízmillió forintot is lefoglaltak. Az akcióban elfogott bűnbanda öt tagját a nyomozó hatóság őrizetbe vette, őket csaknem egymilliárd forintos pénzmosással gyanúsítják.

A hét tagból álló bűnözői csoport szír állampolgárokkal üzletelt, akik közül egyet nemrég Svédországban értek utol a NAV nyomozói. A szír férfi azóta egy magyarországi börtönben van, pénzmosás miatt kell felelnie a bíróságon. Az ügyben további gyanúsítotti kihallgatások várhatók.

Miután felmerült a gyanú, hogy a lefoglalt Elf Bar hamisított, a nyomozó hatóság eredetisége mellett egészségkárosító hatását is megvizsgálta. A szakvélemény szerint a hamis Elf Bar súlyosan károsíthatja a fogyasztók egészségét, azaz mérgező - olvasható a közleményben.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés