Hirdetés

Kislánya uzsonnásdobozában üzent az óvónőnek az anyuka - ezért

Szabó Bianka portré Szabó Bianka

Egy kis papírcetlit csúsztatott a dobozkába, mert az óvónő beleszólt abba, hogy kislánya hogyan fogyasztja el az otthonról hozott ebédjét.

Nem mindennapi fotót osztott meg a TikTokon egy édesanya, akinek állítólag abból lett elege, hogy az óvónő megmondta a hároméves kislányának, hogyan egye meg az ebédjét. Elmondása szerint az óvónő arra kényszerítette a kislányt, hogy előbb fejezze be a "jó" ételeket, például a szendvicseket, minelőtt a "rossz" ételeket, például egy sütit elfogyasztja - írja a Daily Mail

Az édesanya szokatlan megoldást talált ki: kislánya elemózsiás dobozába helyezett egy cetlit, és azon üzent az óvónőnek.

"Evelynnek megengedem, hogy olyan sorrendben egye meg az ételt, ahogy neki jól esik. Egyik étel sem jó vagy rossz - ezek csak ételek! Köszönöm"

- áll a papírdarabon. 

A képaláírásban kifejtette: frusztráltnak érezte magát az óvónő "elavult utasítása" miatt. Hozzátette, büszke kislányára, aki három évesen megérezte, hogy ezzel valami nincs rendben, és elmondta neki, mi történt vele.

A fotóhoz természetesen özönlöttek a kommentek. Volt, aki ezt írta: "tanárként azt gondolom, a válaszod 100 százalékig jogos. A jó és rossz ételek narratívája segítheti a káros étkezési szokások kialakulását." Ezzel egy másik hozzászóló is egyetértett: "egykori tanárként azt gondoltam, hogy a szülők azzal a szándékkal csomagolják a gyerek ebédjét, hogy megeszik; bármilyen sorrendben és mennyiségben."

Eközben egy harmadik dühös szülő megjegyezte: "Te jobb vagy nálam, mert én személyesen jelentem volna meg az óvodában!"

Egy negyedik ezt írta: "amíg a lányom elég jóllakott ahhoz, hogy koncentrálni tudjon, addig nem érdekel, hogy az ebédjének melyik részét eszi meg először."

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés