Hirdetés

Kegyetlen csapást mértek az oroszok Kijevre és Harkivra, sok a halott

Nap Híre portré Nap Híre

Az orosz erők keddre virradóra ismét légicsapásokat intéztek az ukrán főváros, Kijev és a kelet-ukrajnai Harkiv város ellen, legkevesebb hatan meghaltak, körülbelül 40-en megsebesültek, több lakóház megrongálódott.

A kijevi közigazgatás azt közölte, hogy a fővárost ért támadásban egy ember meghalt, Vitalij Klicsko polgármester pedig 18 sebesültről számolt be.

Ihor Terehov, Harkiv polgármestere azt mondta, a városban öt halottról és 38 sebesültről lehet tudni. Hozzátette, hogy a csapások nyomán összeomlott egy többemeletes ház, és egyelőre nem lehet tudni, hányan rekedtek a romok alatt. A mentés elkezdődött a helyszínen - tette hozzá.

A Dnyiporpetrovszk megyei Pavlovhradot szintén orosz támadás érte a város vezetése szerint, amely egy halálos áldozatról tett jelentést - írja az MTI. 

Valerij Zaluzsnij, az ukrán fegyveres erők főparancsnoka kedden bejelentette, az orosz erők által az éjszaka folyamán kilőtt 41 rakétából 21-et meg tudott semmisíteni az ukrán légvédelem.

Folyamatosan támadnak az oroszok

Hivatkozás másolása

Mint azt a naphire.hu is megírta, január 13-árn orosz rakéta- és dróntámadás-sorozat érte ukrajnát, majd arról is beszámoltunk, hogy az oroszok hiperszonikus fegyverekkel támadták az ukrán hadiüzemeket. A tájékoztatás szerint utóbbi csapás a 155, 152 és 125 milliméteres lövedékeket, lőport és pilóta nélküli légi járműveket gyártó üzemek ellen irányult, és elérte célját. Közben beszámoltunk arról is, hogy Zelenszkij kész véget vetni a háborúnak, ugyanis pénteken meghívta Kijevbe Donald Trump azzal a feltétellel, hogy a volt amerikai elnök képes 24 órán belül leállítani az Oroszországgal folytatott háborút.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés