Hirdetés

Nagyon nagy a baj, elszabadult a pokol a magyar határon

Nap Híre portré Nap Híre

Több mint 8500-an érkeztek Ukrajnából csütörtökön.

Az ukrán-magyar határszakaszon 4006-an léptek be Magyarországra csütörtökön, a román-magyar határszakaszon belépők közül pedig 4593-an nyilatkoztak úgy, hogy Ukrajnából érkeztek - tájékoztatta az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) pénteken az MTI-t.

A beléptetettek közül a rendőrség 45 embernek állított ki ideiglenes tartózkodásra jogosító igazolást, amely harminc napig érvényes. Nekik ez idő alatt kell felkeresniük az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság tartózkodási helyük szerint illetékes hivatalát a végleges okmányok beszerzéséért - áll a közleményben.

Brutális támadások érik Ukrajnát

Hivatkozás másolása

Ahogy arról a naphire.hu is beszámolt, az oroszok brutális támadásokat hajtottak végre Ukrajnában az elmúlt időszakban. Január végén az orosz hadsereg nagy hatótávolságú, precíziós fegyverekkel és drónokkal tizenhárom csoportos csapást mért az ukrán katonai-ipari komplexum létesítményeire, amelyek tengeri drónokat, lőszert és rakétát gyártottak, valamint katonai repülőterekre, üzemanyagbázisokra és külföldi "zsoldosok" ideiglenes telepítési helyére. Ezután az oroszok a határhoz közeli Szumi megyét is támadták, több civil is meghalt. Arról is beszámoltunk, hogy az oroszok mérgező anyagot tartalmazó lövedékeket vetettek be az ukránok ellen, majd később bejelentették, hogy az ukrán hadsereg veszteségei meghaladták a 23 ezer főt januárban. Legutóbb szerda éjszaka érte hatalmas támadás Ukrajnát, melynek halálos áldozata és több sebesültje is volt, emellett pedig a károk is hatalmasak. 

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés