Hirdetés

Könyörtelenül lecsaptak az oroszok, Ukrajnában elszabadult a pokol

Nap Híre portré Nap Híre

Több halálos áldozata van az elmúlt 24 órában az Ukrajna különböző régióit, köztük az orosz határhoz közeli Szumi megyét ért orosz támadásoknak - tájékoztattak a helyi hatóságok.

Az északkelet-ukrajnai Szumi megye két falujában négyen vesztették életüket a megyei közigazgatás közlése szerint. A Szuszpilne állami rádió pedig arról számolt be, hogy a kelet-ukrajnai Avgyijivkában, a frontvonal közelében egy nő vesztette életét - írja az MTI. 

Az ukrán csapatok az elmúlt 24 órában 13 orosz támadást vertek vissza Avgyijivkában és környékén - közölte az ukrán fegyveres erők vezérkara.

Az ukrán légierő arról számolt be, hogy az orosz hadsereg Mikolajiv, Szumi, Harkiv és Kijev térségét 35 harci drónnal és két irányított rakétával támadta, közülük az ukrán légvédelem 15 drónt lelőtt. A támadások elsősorban ukrán energetikai és katonai létesítmények ellen irányultak a fronthoz közeli és távolabbi régiókban is - tették hozzá.

Ahogy arról a naphire.hu is beszámolt, az oroszok brutális támadásokat hajtottak végre a múlt héten is. Az orosz védelmi minisztérium tájékoztatása szerint tizenhárom csoportos csapást mért az orosz hadsereg a hét folyamán nagy hatótávolságú, precíziós fegyverekkel és drónokkal az ukrán katonai-ipari komplexum létesítményeire, amelyek tengeri drónokat, lőszert és rakétát gyártottak, valamint katonai repülőterekre, üzemanyagbázisokra és külföldi "zsoldosok" ideiglenes telepítési helyére.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés