Hirdetés

Hatalmas pusztítást végeztek az oroszok az éjjel, halottak és sérültek is vannak

Nap Híre portré Nap Híre

Halálos áldozata és több sebesültje is volt az orosz erők által szerda éjszaka Ukrajna több régiójában indított támadásoknak.

Halálos áldozata és több sebesültje is volt az orosz erők által szerda éjszaka Ukrajna több régiójában indított támadásoknak.

"Az éjszaka folyamán az oroszok lőtték Szelidovét, egy ember meghalt, hét másik megsebesült" - írta csütörtökön Vadim Filaskin, Donyeck megye ukrán kormányzója a Telegramon.

A támadásban 53 emeletes ház, 10 családi ház, valamint 24 jármű is megrongálódott. A kormányzó nem tett említést arról, hogy az oroszok mivel lőtték a már 2014 óta orosz kézen lévő Donyeck városától nyugatra fekvő várost. Avgyijivkában is megsebesült egy ember - írja az MTI. 

Odessza térségében két rendőr megsérült dróncsapás következtében - jelentette az Ukrajinszka Pravda online portál. A városban két épülőfélben lévő objektumban, egy lakóházban és egy kollégiumban is károk keletkeztek.

Az ukrán légierő csütörtöki közlése szerint az ország négy régiójában támadó 17 orosz harci drónból 11-et semlegesítettek.

A dél-ukrajnai Mikolajivból és az ország középső részén lévő Vinnicja megyéből is becsapódásokat és károkat jelentettek. Mikolajivban több mint 20 lakóházat, egy ipari épületet és egy sportlétesítményt ért találat, Vinnicjában pedig tüzet okozott egy lezuhant drón egy infrastrukturális épületben. A tűzoltóságnak sikerült megfékeznie a lángokat.

Az ukrán légvédelem a drónokat és a Kh-101-es manőverező robotrepülőgépek többségét képes volt semlegesíteni, de az átalakított orosz légvédelmi rakéták, az Iszkander ballisztikus rakéták és más típusú manőverező robotrepülőgépek célba értek.

Ahogy arról a naphire.hu is beszámolt, az oroszok brutális támadásokat hajtottak végre Ukrajnában az elmúlt időszakban. Január végén az orosz hadsereg nagy hatótávolságú, precíziós fegyverekkel és drónokkal tizenhárom csoportos csapást mért az ukrán katonai-ipari komplexum létesítményeire, amelyek tengeri drónokat, lőszert és rakétát gyártottak, valamint katonai repülőterekre, üzemanyagbázisokra és külföldi "zsoldosok" ideiglenes telepítési helyére. Arról is írtunk, hogy az oroszok a határhoz közeli Szumi megyét is támadták, több civil is meghalt. A múlt héten pedig arról számoltunk be, hogy az oroszok mérgező anyagot tartalmazó lövedékeket vetettek be az ukránok ellen. Az oroszok a napokban bejelentették azt is, hogy az ukrán hadsereg veszteségei meghaladták a 23 ezer főt januárban.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés