Hirdetés

Egyre durvul a helyzet a szomszédban, nagy a baj a határon is

Nap Híre portré Nap Híre

Több mint nyolcezren érkeztek Ukrajnából szerdán.

Az ukrán-magyar határszakaszon 4329-en léptek be Magyarországra szerdán, a román-magyar határszakaszon belépők közül pedig 3861-en nyilatkoztak úgy, hogy Ukrajnából érkeztek - tájékoztatta az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) csütörtökön az MTI-t.

A közlemény szerint a beléptetettek közül a rendőrség 20 embernek állított ki ideiglenes tartózkodásra jogosító igazolást, amely 30 napig érvényes. Az érintetteknek ez idő alatt kell felkeresniük az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság tartózkodási helyük szerint illetékes hivatalát a végleges okmányok beszerzéséért - írták.

Korábban a naphire.hu arrról is írt, hogy Ukrajnában egyre nagyobb a baj, és már a fronton harcoló katonák is pesszimisták. Mint írtuk, Ukrajna február 17-én jelentette be, hogy kivonulnak Avdijivkából. Azóta három apró falu is az orosz erők kezére került, miközben Kijev ragaszkodik ahhoz, hogy soha nem állt szándékában megvédeni ezeket a településeket. De az a védelmi vonal, ahová visszavonultak azóta súlyos orosz támadás alá került, és az oroszbarát források szerint Moszkva részben már mindhárom települést elfoglalta. Az orosz előrenyomulás az ukrán hadsereg lőszerellátásának mély válsága közepette történik, ami szinte élet-halál kérdéssé vált a frontvonalbeli csapatok számára, akiknek be kell osztaniuk a lőszert, és kérdéses, hogy meddig tudnak ellenállni az orosz nyomásnak.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés