Hirdetés

Ebben az étteremben ingyen adnak egy üveg bort, ha étkezés előtt leadjuk a telefonunkat

Garai Kitti portré Garai Kitti

Az Al Condominio nevű étteremben kifizetődő, ha néhány órára megválunk a telefonunktól.

Az olasz étterem márciusban nyílt meg az északi Verona városában, és egy döbbenetes új dologgal állt elő: ingyen ad egy üveg bort azoknak a vendégeknek, akik hajlandóak étkezés előtt leadni a telefonjukat. "Olyan éttermet akartunk nyitni, amely különbözik a többitől" - mondta Angelo Lella tulajdonos hétfőn. "Ezért választottuk ezt a formátumot - a vendégek dönthetnek úgy, hogy lemondanak a technológiáról, miközben együtt töltenek el egy kellemes pillanatot" - tette hozzá. 

"A technológia kezd problémává válni. Nem kell öt másodpercenként a telefonunkra nézni, de sok ember számára olyan, mint egy drog... Így lehetőségük van arra, hogy félretegyék, és igyanak egy jó bort" - fogalmazott.

Érkezéskor a vendégek a bejáratnál elhelyezhetik telefonjaikat egy zárható dobozban. Az ingyenes üveg borért csak annyit kell tenniük, hogy megmutatják a kulcsot a pincérnek. De nem ez az egyetlen előny, amit a vendégek kapnak, ha félreteszik a telefonjaikat. Választhatják azt is, hogy véleményezik az étkezésüket, és az üzenetet ugyanabban a dobozban hagyják, ahol a telefonjuk volt. Az a személy, aki a legelragadóbb kritikát és a legtöbb dicséretet írja, a következő látogatáskor ingyen ehet - írja a New York Post.

"A visszajelzések nagyon pozitívak voltak. A vásárlók kilencven százaléka úgy döntött, hogy a borért cserébe félreteszi a telefonját" - osztotta meg Lella. "Tényleg gyönyörű dolog látni, hogy az emberek elfogadják. Inkább beszélgetnek egymással, minthogy fotókat nézegetnének vagy üzenetekre válaszolnának a telefonjukon" - mondta.

Egy másik olaszországi étterem, a Separè 1968 utalványokat kínál a telefonjukról lemondó vendégeknek.

A naphire.hu nemrégiben arról is beszámolt, hogy egy másik étteremben kedvezményt adnak a szülőknek, ha jól nevelt a gyermekük. És arról is írtunk, hogy világszerte több étteremben is bejelentették már, hogy kitiltják a kisgyerekeket az egységeikből. Volt olyan étteremtulajdonos, aki azt mondta, azért hozták meg ezt a döntést, mert volt, hogy a gyerekek hatalmas pusztítást végeztek az étteremben: volt, aki a falra firkált, vagy éppen az ételt dobálta. A szülők reakciója pedig sokszor agresszióval párosult. 

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés