Hirdetés

Olasz, francia, angol? - Elkészült a lista, ezek a világ legszexibb nyelvei

Horváth Fanni portré Horváth Fanni

Változott a sorrend, ugyanis a Babbel nyelvtanulási platform friss felmérése szerint már nem a francia a világ legvonzóbb nyelve, hanem az olasz.

6000 embert kérdeztek meg az Egyesült Államokból, az Egyesült Királyságból, Franciaországból, Spanyolországból, Olaszországból és Németországból, hogy melyik nyelvet tartják a "legszexibbnek", "legromantikusabbnak" és "legszenvedélyesebbnek", és ez alkalommal az olasz nyelv foglalja el a dobogó legfelső helyét - írja a New York Post.

"Az olasz nyelvnek vannak bizonyos jellemzői, amelyek hozzájárulhatnak a vonzerejéhez"

- magyarázta a Babbel nyelvtanára, Noël Wolf. "A hangmagasság emelkedése és süllyedése a beszélt olaszban zenei hatást teremthet, amit egyesek csábítónak és vonzónak találnak" - folytatta Wolf.

Hozzátette, "bizonyos hangtani jellemzők, mint például az "r" hangok gördülése, jellegzetesek lehetnek az olaszban, amit sokan bájosnak vagy vonzónak tartanak".

A felmérés eredményei szerint a német a "legközvetlenebb" nyelv, a brit angol pedig a "legudvariasabb" nyelv.

A cég 2017-es, több mint 15 000 ember körében végzett felmérése szerint a francia a "legszexibb akcentus", az olasz pedig a második.

"Az angolul beszélők vonzódnak egy olyan nyelv dallamosságához, mint a francia vagy az olasz" - jegyezte meg néhány évvel ezelőtt Patti Adank nyelvész, a University College London professzora.

"Ehhez képest az olyan nyelvek, mint a thai vagy a mandarin keménynek hangozhatnak, mert hangnemi különbségeket használnak" - emelte ki. "Ez pedig nagyon sokszor természetellenesen hangzik".

A legutóbbi felmérés alapján úgy gondolják, hogy egy új dialektus, a "Miami angol" kezd teret hódítani Dél-Floridában. Az Amerikában született spanyol fiatalok által népszerűsített "Miami angol" használata során angol szavakat alkalmaz a spanyol nyelv szabályaihoz igazítva.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés