Hirdetés

Undorító, aljas bűncselekmény áldozata lett az idős Pest megyei asszony

Nap Híre portré Nap Híre

A súlyos beteg nőt szomszédja akarta kisemmizni.

Jagusztin Tamás, a Pest Vármegyei Főügyészség helyettes szóvivője a 24.hu-nak mondta el, mi történt. A nyugdíjas nő eleinte nem szorult segítségre, mert a testvérével élt együtt. A szomszédasszonya időnként segített neki ebben-abban, de nem lépte túl az átlagos jószomszédi viszony kereteit.

Az idős nő egészségi állapota azonban súlyosan megromlott, majd kórházba került. Ettől kezdve rendszeresen igénybe vette a szomszédja segítségét. A szomszéd a kórházba is bement hozzá, ahol látta az állapotát, illetve a kezelőorvosok tájékoztatásából tudta, hogy az idős hölgy súlyos állapotban van, műtétre alkalmatlan, gyenge a szervezete.

Ekkor a nő felvette a kapcsolatot egy ügyvéddel, és megbeszélte vele, hogy készítsen egy öröklési szerződést, valamint annak elkészítéséhez átadta az örökhagyó lefotózott személyes okiratait. Egy hét múlva meg is kötötték a szerződést. Az öröklési szerződés alapján a szomszéd nő természetbeni tartás fejében örökölte az örökhagyó ingatlanát, egy Pest vármegyei lakóház felét.

A hozzátartozó nem hagyta annyiban

Hivatkozás másolása

Az idős nő egy hónap múlva elhunyt, és a hagyatéki eljárásban a közjegyző a szerződés alapján átadta az ingatlan hagyatékot a nőnek. Az áldozat hozzátartozója azonban nem hagyta annyiban a dolgot, és az ügyészséghez fordult.

Az ügyészi álláspont szerint a nő akkor kötötte meg az öröklési szerződést az idős szomszédjával, amikor a kezelőorvosoktól, és a rendelkezésre álló orvosi iratokból tudta, hogy az örökhagyó életveszélyes állapotban van.

A főügyészség a fentiek miatt pert indított a nő tulajdonjogának törlése érdekében, tekintettel arra, hogy az öröklési szerződés jóerkölcsbe ütköző, ezáltal érvénytelen. Az ügyész keresetéről a Budapest Környéki Törvényszék fog dönteni.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés