Hirdetés

Ezért jelent meg Novák Katalin Orbán Viktornál a Karmelitában

Nap Híre portré Nap Híre

Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke elárulta, hogy Novák Katalin miért jelent meg Sulyok Tamás beiktatási vacsoráján. 

Mint azt a naphire.hu is megírta, hétfő este a nyilvánosság kizárásával ünnepi vacsorát tartottak a Karmelita kolostorban, méghozzá Sulyok Tamás köztársasági elnök tiszteletére. Az esemény házigazdája Orbán Viktor miniszterelnök volt és nagyjából 80-100 meghívott  vendég vett részt rajta. Kiderült az is, hogy az ünnepi vacsorán részt vett Novák Katalin volt köztársasági elnök is, aki a férjével érkezett a fogadásra.

Most Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke a 444.hu-val közölte, hogy miért volt ott a volt köztársasági elnök Sulyok Tamás beiktatási vacsoráján. 

A magyar kormány állami vacsorát adott az új köztársasági elnök tiszteletére. Minden állami vezető meghívást kapott, jelen voltak a korábbi köztársasági elnökök is

- tudatta Havasi. 

Novák Katalin részvétele egyébként azért is volt meglepő, mert az elmúlt egy hónapban egyáltalán nem jelent meg sehol, sőt, a protokollal szakítva nem volt ott Sulyok Tamás országházbeli beiktatásán sem. 

Mint azt a Naphire.hu is megírta, Novák Katalin köztársasági elnöktől kegyelmet kapott az a férfi, aki a bicskei gyermekotthon egykori igazgatóhelyetteseként éveken át eltussolta főnöke pedofil bűncselekményeit - zaklatási eseteket, illetve szexuális kényszerítések tucatjait. A botrányos kegyelmi ügybe Novák Katalin és Varga Judit is belebukott, mindketten lemondtak. Azt is megírtuk, hogy Novák lemondó nyilatkozatát csak február 26-án fogadta el az Országgyűlés. Ezt követően az Országgyűlés 134 igen, 5 nem szavazattal, 0 tartózkodás mellett megválasztotta köztársasági elnöknek a kormánypártok államfőjelöltjét, Sulyok Tamást, az Alkotmánybíróság elnökét. Ugyanezen a napon Novák Katalin is megtörte a csendet, és a Facebook-oldalán bejelentette, hogy búcsúzik, mert véget ért a köztársasági elnöki szolgálata.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés