Hirdetés

Novák Katalin megtörte a csendet: "Búcsúzom"

Nap Híre portré Nap Híre

A lemondott államfő a február 10-i lemondása után most először posztolt a Facebook-oldalára.

Novák Katalin a kegyelmi botránya után mondott le a köztársasági elnöki pozíciójáról, azonban a lemondó nyilatkozatát csak ma fogadta el az Országgyűlés. Ezt követően az Országgyűlés 134 igen, 5 nem szavazattal, 0 tartózkodás mellett megválasztotta köztársasági elnöknek a kormánypártok államfőjelöltjét, azaz Sulyok Tamást, az Alkotmánybíróság elnökét. A Nap Híre korábban megírta azt is, hogy ki lesz az elnök utódja.

Az új államfő az eskütétel után beszédet mondott a képviselők előtt. Sulyok beszédében úgy fogalmazott, hogy bizalmat szeretne építeni "az előítéletektől mentes kölcsönös meghallgatás és megértés révén".

Közben Novák Katalin is megtörte a csendet, akinek a legutolsó posztja február 10-én szombaton, azaz a lemondása napján került ki a Facebook-oldalára. A legfrissebb bejegyzésében a lemondott államfő azt írta, hogy

"Búcsúzom. A mai nappal véget ér köztársasági elnöki szolgálatom".

Ezt követően Novák gratulált az új köztársasági elnöknek, és sok erőt kívánt neki a következő évekre. A poszt egy videót is tartalmaz, amely bemutatja Novák korábbi munkáját köztársasági elnökként.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés