Hirdetés

Irgalmatlan nagy veszély leselkedik a magyarokra - kiadták a riasztást

Nap Híre portré Nap Híre

Lecsap a köd az országra, nagyon óvatosnak kell lenni vezetés közben.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint szerdán szakadozóban levő frontális felhőzet vonul át északnyugatról délkelet felé, mely előtt a köd, rétegfelhőzet a legtöbb helyen felszakad, így kisüthet a nap.

Ugyanakkor az Alpokalja szélárnyékos részein, a Dráva mentén, Borsodban és Szabolcsban továbbra is borult, párás, ködös idő valószínű. A frontfelhőzetből az északnyugati tájakon és az északi határnál előfordulhat gyenge eső, a ködös, rétegfelhős területeken szitálás, ónos szitálás. A legmagasabb nappali hőmérséklet a borult, ködös részeken 0 és +3, másutt 4 és 10 fok között várható. Késő estére -3 és +4 fok közé csökken a hőmérséklet.

Kiadták a riasztást a tartós, sűrű köd miatt 

A veszélyjelzésben azt írták, ma éjszaka az ország nagy részén (az északkeleti régiót leszámítva) sűrű (néhol zúzmarás) köd kialakulása várható. A ködös, rétegfelhős területeken ónos szitálás, szemcsés hó, gyenge ipari havazás előfordulhat. Holnap napközben egy érkező, gyenge hidegfrontnak köszönhetően a legtöbb helyen - várhatóan a délelőtti órákban - jelentősen javulnak a látási viszonyok, azonban helyenként tartósabban megmaradhat a köd.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés