Hirdetés

Karácsonyék kitiltanák Budapestről a 10 évnél idősebb autókat? Kiakadt Szentkirályi Alexandra

Nap Híre portré Nap Híre

Karácsony Gergely főpolgármester és a Klímaügynökség új vezetője, Ámon Ada kitiltaná Budapest utcáiról a tíz évnél idősebb gépkocsikat – mondta Szentkirályi Alexandra, a Fidesz–KDNP főpolgármester-jelöltje.

A főpolgármester-jelölt leszögezte, a Klímaügynökség vezetője egy podcastben arról beszélt: megoldható a tíz évnél idősebb autók kitiltása Budapestről, így segítve elő a nullakibocsátású zónák létrehozását – írja az Index.  

Majd Szentkirályi Alexandra a Facebook-oldalán csütörtökön közzétett videójában jelezte: a Belügyminisztérium adatai szerint jelenleg 440 ezer tíz évnél idősebb autó jár a főváros utcáin, ami az összes budapesti autó 61 százaléka. 

A főpolgármester-jelölt szerint mindezt az autósok megkérdezése nélkül tennék, ami felháborító: „tipikus balos tempó, átgondolatlan döntések, sötétzöld szempontok és tiltás” – összegezte, és kijelentette: Karácsony Gergelyék nem érdemelnek még egy esélyt, ezért változás kell Budapesten. „Ez őrület! Ezért is kell változás Budapesten!” – zárta videóját.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés