Hirdetés

Valami nagyon furcsa dolog történik Karácsony Gergely ajánlásai körül

Nap Híre portré Nap Híre

Karácsony Gergely ajánlásaival kapcsolatban nem igazán akar kijönni a matek. 

Karácsony Gergely néhány nappal ezelőtt tudatta, hogy 40 ezer budapesti polgár tisztelte őt meg a bizalmával, a minimálisnál nyolcszor több ajánlást kapott. A Fővárosi Választási Bizottság összesítése szerint 1157 ívet adott le a főpolgármester, a HVG egyik olvasója szerint azonban sehogy sem jönnek ki a számok. 

Jelenleg már csak négyen vannak versenyben a főpolgármesteri címért: Grundtner András (Mi Hazánk), Karácsony Gergely (DK–MSZP–Párbeszéd), Szentkirályi Alexandra (Fidesz–KDNP) és Vitézy Dávid (LMP–VDB). A tizenöt jelöltből ugyanis tizen visszaléptek időközben (egy jelölt pedig vállalta, hogy nem sikerült összegyűjtenie az aláírásokat). A hvg.hu elemzése szerint a visszalépéseknek egyik oka az lehetett, hogy a jelöltek is ráébredtek: nem tudják összegyűjteni a törvényben előírt 5000 érvényes állampolgári ajánlást. A lap összesítette, kinek hány ellenőrzött ajánlása gyűlt eddig össze. 

Miután ezt közzétették, az egyik olvasójuk érdekes dolgot vett észre; szerinte Karácsony Gergely ajánlásait illetően valami nem stimmel a számokkal. A főpolgármester ugyanis néhány napja azt írta közösségi oldalán, hogy „a minimálisnál 8-szor több ajánlást kaptam: 40 ezer budapesti polgár tisztelt meg eddig a bizalmával”. 

Ugyanakkor Karácsony csak 1157 ívet adott le, amire a lap olvasója szerint fizikailag sem fér ki 40 ezer ajánlás, legfeljebb 9256 darab, mert ívenként 8 sor van rajtuk. „Ugyan 8000 darab ívet vett fel Karácsony, és ezen elférne akár 64 ezer ajánlás is, csakhogy nem ennyit adott le, csak az említett 1157 ívet” – írta. 

A főpolgármester közösségi oldalán hétfőn azt is írta, hogy az összegyűjtött 40 ezer aláírás maradékát egy második csomagban tervezik leadni. Ez azonban a jelek szerint nem történt meg, persze az elképzelhető, hogy a le nem adott ívek alapján megvan a több mint 40 ezer aláírás.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés