Hirdetés

Nagy a baj: tömegesen zárhatnak be a magyar vendéglátóhelyek

Garai Kitti portré Garai Kitti

Mivel a legtöbb magyar ember leginkább az élelmiszereken, a kulturális és szórakoztató programokon spórolnak, így rövid időn belül nagy bajba kerülhetnek a vendéglátóhelyek - derül ki az ATV Híradó riportjából. 

Mint azt a Naphíre is megírta, a Groupama biztosító felmérése szerint a lakosság több mint 70 százaléka az élelmiszereken és az otthoni energiafelhasználáson próbál spórolni. A válaszadók 60 százaléka már teljesen lemondott arról, hogy étterembe járjon, 55 százalékuk pedig a kulturális programokra nem jár el, hogy több pénze maradjon hónap végére. A kormány ezért is gondolkodott azon, hogy újabb hatósági áras termékek kellenek. Erről Orbán Viktor is üzent.

A vendéglátók ipartestületének elnöke szerint most is vannak olyan vendéglátóhelyek, melyek 10-20 százalékos forgalomcsökkenést észlelnek, azonban a jelentős visszaesés 1-2 hónap múlva látszik majd.

"Ebben az évben olyan jelentős forgalomcsökkenésre talán nem lehet számítani, hiszen mindenki ezt az évet még nyugalomban, békében akarja, és főleg az év végét így akarja megünnepelni, a nagyobb bezárásokra és a forgalomcsökkenésre inkább januártól lehet inkább szakmai körökben meglévő vélemények alapján számítani” – fogalmazott Kovács László a  Magyar Vendéglátók Ipartestületének elnöke.

Az elnök szerint a vendéglátók több mint fele zárhat be 2023 elején.

Hivatkozás másolása

Az Országos Kereskedelmi Szövetség Főtitkára szerint az iparcikkek vásárlása is visszaesett.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés