Hirdetés

Üzent Orbán Viktor: marad az árstop

Nap Híre portré Nap Híre

Megérkezett a jó hír, amire már sokan vártak. Orbán Viktor a mai kormányülés után bejelentette, hogy marad az árstop július 1.-ig.

Idén januárban született döntés arról, hogy a tavaly október 15-i áron lehet árusítani a boltokban az étolajat, kristálycukrot, búza finomlisztet, sertéscombot, csirkemellet és a 2,8 százalékos tehéntejet. A kormány ma újra tárgyalta az élelmiszerek árstop kérdését, ami május 1-jén jár le, valamint az üzemanyagokét is, ami május közepén érne véget - írta a blikk.hu.

Orbán Viktor kifejtette, hogy Európa szerte nőnek az árak, aminek a háború az elsődleges oka. Azt is elmondta, hogy amíg ez a háború tart, az árak növekedni fognak. ,,Ezt azonban nem lehet tétlenül nézni – mondta a miniszterelnök, hozzátéve, hogy a családok védelme érdekében épp ezért alkalmaz a kormány az üzemanyagárak és bizonyos alapvető élelmiszerek árai esetén árstopot illetve ársapkát.

"Ezen intézkedések határideje azonban hamarosan lejár, ezért ma döntenünk kellett, mi legyen. A kormány ezért most úgy döntött, hogy az üzemanyagok és a korábban kijelölt élelmiszerek tekintetében az árkorlátozó intézkedéseket meghosszabbítják július 1-ig. ,Mindent megteszünk, hogy védjük a családokat” - szögezte le Orbán Viktor.

Fotó: screenshot

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés