Hirdetés

Éveken keresztül nem dolgozott egy férfi, még kitüntetést is kapott érte

Nap Híre portré Nap Híre

Egy spanyol férfi hat éven keresztül nem dolgozott, a fizetését azonban ugyanúgy megkapta, mert a cégnél senkinek sem tűnt fel a hiánya. Az buktatta le, amikor egy kitüntetést kapott a hűségéért. 

A 69 esztendős Joaquín García sikeresen megvalósította azt, ami sok munkavállaló álma lehet: a férfi hat éven keresztül egy napot sem dolgozott, ám ez konkrétan senkinek nem tűnt fel a munkahelyén, így a fizetését minden hónapban ugyanúgy megkapta. A férfit végül csak az buktatta le, hogy a vezetőség úgy döntött, megjutalmazzák a 20 év töretlen szolgálatért. Ám amikor felkeresték volna, nyomát sem találták, sem neki, sem pedig annak, hogy egy szalmaszált is keresztbe tett volna az elmúlt években – írja a Bors

Joaquín egy vízműtelepen dolgozott munkafelügyelőként, és már 14 éve a helyi önkormányzat alkalmazásában állt, amikor a munkája kezdett stresszessé válni, ő pedig egyszerűen kiégett. Egyik nap gondolt egyet, és nem vette fel a munkáját. Amikor azt tapasztalta, hogy ez senknek sem tűnt fel, úgy döntött, leteszteli, hogy meddig húzhatja a dolgot. A válasz: hat évig

A kollégáinak azért nem tűnt fel ezalatt az idő alatt, hogy nem dolgozik a férfi, mert egyik oldalon az önkormányzattal állt kapcsolatban, a másik oldalon a vízműteleppel, és mindkét csoport azt feltételezte, hogy a másik osztálynak dolgozik jelenleg Joaquín. A 6 év alatt pedig továbbra is felvette az évente 41 ezer 500 dolláros fizetését (15 millió forint évente). Emellett hasznosan töltötte az idejét és filozófiát tanult.

A férfi egyébként még így is bőven jól járt, a büntetését ugyanis 30 ezer dollárban határozták meg, aminél jóval többet keresett már az évek alatt. Emellett még lehet, hogy ezt az összeget sem kell megtérítenie, ugyanis most azzal védekezik, hogy zaklatás áldozatává vált a munkahelyén, azért nem járt be többet az irodába. Sőt, még egy petíciót is indított, hogy ne kelljen kifizetnie a büntetését.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés