Hirdetés

Müller Cecíliáék közölték: ebben a két városban egyre nagyobb a baj

Nap Híre portré Nap Híre

Stagnál a koronavírus örökítőanyagának koncentrációja a szennyvízben - közölte a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ csütörtökön a honlapján.

Azt írták, hogy az év első hetében a koronavírus örökítőanyagának koncentrációja a szennyvízben országos átlagot tekintve stagnálást mutatott.

Hozzátették: a mintavételi helyek többségében stagnáló tendenciát mértek, emelkedés Egerben és Pécsett tapasztalható, csökkenés Békéscsabán, a Budapest Dél-pesti Szennyvíztisztító Telep ellátási területén, a vizsgált budapesti agglomerációs településeken, valamint Nyíregyházán, Szekszárdon és Veszprémben volt látható.

Közölték azt is, hogy a koronavírus örökítőanyagának koncentrációja négy mintavételi helyen a "magas", míg a további tizennyolc helyszínen az "emelkedett" tartományba esik.

A naphire.hu beszámolt arról is, hogy Spanyolországban már olyan méreteket öltött a járvány, hogy több tartományra kötelező érvényű maszkviselést rendeltek el a kórházak és egyéb szociális ellátóközpontok területére. Valamint írtunk arról, hogy a téli időszakban hogyan védhetjük meg a gyermekeinket a betegségektől, fertőzésektől. 

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés