Hirdetés

Annyira terjed a covid, hogy újra bevezetik a kötelező maszkviselést

Nap Híre portré Nap Híre

Van, ahol már 96%-os kihasználtsággal, csúcsra járatva üzemelnek a betegellátók.

Ahogy arról beszámoltunk, a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ adatai szerint a múlt év utolsó előtti hetében több mint 277 500-an fordultak orvoshoz felső légúti tünetekkel, és a betegek többsége koronavírusos volt. A fertőzés még mindig képes nagyon megviselni a szervezetet, bár egy magyar orvos szerint van egy fontos dolog, amivel könnyebben és gyorsabban átvészelhetjük a betegséget. 

A járvány Spanyolországban már olyan méreteket öltött, hogy több tartományra kötelező érvényű maszkviselést rendeltek el a kórházak és egyéb szociális ellátóközpontok területére.

Különösen a turisztikailag is jelentősen érintett régiók érzik az ünnepek alatt megszaporodott esetszámokat, így Valencia tartományában például, már 96%-os kihasználtsággal, csúcsra járatva üzemelnek a betegellátók - írja a Dívány

Az egészségügyi hatóságok a dél-európai országban nem csak azt szorgalmazzák, hogy az egyes régiók kórházaiban már érvénybe lépett maszkviselési kötelezettséget az egész országra terjesszék ki minél hamarabb, hanem azt is tervezik, hogy az egészségügyi központokban hétfőtől újra időpont-egyeztetés nélkül lehessen Covid–19 elleni védőoltást felvenni.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés