Hirdetés

Nagy a baj: már a Mol kutakon sincs üzemanyag

Garai Kitti portré Garai Kitti

Üzemanyaghiány. A magyarok elkezdtek keresni a Google-ben erre, mégpedig nagyon. Indokuk van rá. A Magyas Ásványolaj Szövetség arra figyelmeztetett: együtt kell élni azzal, hogy a nagy kutakon is átmeneti készlethiány lehet. 

Egyre több Mol töltőállomás szenved átmeneti készlethiánnyal. Az RTL Híradó riportjából kiderül: az egyik budapesti Mol kúton a 95-ös benzin fogyott el, de több más benzinkúton is ugyanezt tapasztalták. Volt olyan töltőállomás is, ahol a dízel fogyott le. Békéscsabán sem jobb a helyzet, ott teljesen kifogytak az üzemanyagból. 

A Mol szerint a töltőállomásaikon másfélszer akkora a kereslet, mint egy évvel ezelőtt, de a hiányhoz az is hozzájárul, hogy az ársapka miatt megszűnt az import, a Mol finomítója pedig nem győzi ellátni az országot. Ráadásul a százhalombattai finomító egy kisebb baleset miatt még mindig csökkentett kapacitással működik. A Mol beismerte: a töltőállomásaik 20 százalékánál volt részleges készlethiány az elmúlt napokban. 

Mint ismert: a kormány év végéig meghosszabbította az árstopokat. A miniszterelnökség azonban a napokban közölte: január elseje után csak akkor tudják fenntartani az üzemanyagok árkorlátozását, ha a százhalombattai finomító folyamatosan működik. Hozzátették azt is, hogy az Oroszországból érkező kőolaj-szállítás zavartalan. 

A Magyar Ásványolaj Szövetség szerint ez a két feltétel nem elég a biztonságos üzemanyag-ellátáshoz."Mindenképpen csökkenteni kell a kedvezményezettek körét és korlátozni kell a kedvezményezettek számára biztosított üzemanyag mennyiségét, csak így lehet a fogyasztást csökkenteni és újra visszaállítani a kereslet-kínálatban egy egyensúlyt" - mondta Grád Ottó, a Magyar Ásványolaj Szövetség főtitkára. 

Olvasói tapasztalatok

Hivatkozás másolása

A helyzettel kapcsolatban korábbi cikkünkben kérdést tettünk fel a Naphire.hu-n. Több visszajelzés is érkezett, olvasóink arról számoltak be, hogy Budakeszin a Mol kúton már két napja nincs kedvezményes árú üzemanyag és nem is tudták megmondani, hogy mikor lesz.

Egy másik információ, amit kaptunk, hogy hétfőn volt olyan időszak, amikor a vásárosnaményi Mol töltőállomáson sem lehetett benzint vásárolni. Sok helyen tehát üzemanyaghiányról számolnak be a vásárlók.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés