Hirdetés

Beismerte a MOL, nagyobb a baj, mint gondoltuk

Morvay Péter portré Morvay Péter

Mint arról beszámoltunk, a jövő héttől több mint 200 benzinkút nem kap üzemanyagot. Most kiderült, miért.

Kapacitásának csak 60 százalékán működik a MOL Dunai Finomítója az egyik üzemegység meghibásodása miatt. Múlt szombaton történt a meghibásodás, amikor a finomtó egyik üzemét újra akarták indítani. 

Nem csak a háború, hanem üzemzavar miatt is korlátoz a MOL
Nem csak a háború, hanem üzemzavar miatt is korlátoz a MOL

A vállalat részben a finomító csökkent kapacitása miatt nem szállít üzemanyagot körülbelül 200 benzinkútnak jövő héttől.

Az RTL Híradó érdeklődésére a MOL azt közölte, hogy a hang, amit „a környező településeken is érzékelni lehetett” egy biztonsági rendszerből jött. A rendszer egy „meghibásodás” miatt lépett működésbe, amikor az üzemet megpróbálták beindítani. 

Idén a Dunai Finomítóban a cég történetének legnagyobb karbantartását végezték. A munka két részletben, júliustól szeptemberig, majd októbertől november közepéig tartott.

A MOL akkor tett legutóbb bejelentést, amikor találat érte és kicsit leállt a Barátság kőolajvezeték. Akkor úgy fogalmaztak, hogy a Mol felkészült arra, hogy folyamatosan biztosítani tudja az ország és a régió energiaellátását. A vállalat kifejtette, hogy az üzemi készleteik, valamint Magyarország stratégiai készletei elegendőek ahhoz, hogy a százhalombattai finomító működése a kár elhárításáig tartó átmeneti időszakban folyamatos maradjon. 

    Mi az a barátság kőolajvezeték?

    Bővebben Bezárás

    A hatvanas évek óta üzemelő Barátság kőolajvezeték Közép-Európa nagy részét, köztük Németországot, Lengyelországot, Fehéroroszországot, Magyarországot, Szlovákiát, Csehországot és Ausztriát látja el orosz olajjal. Októberben szivárogni kezdett, de akkor nem támadás állt a háttérben, hanem véletlen károkozás történt.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés