Hirdetés

Drámai bejelentést tettek az üzemanyagról - mindenkit érint

Nap Híre portré Nap Híre

Országos üzemanyaghiány alakult ki – jelentette ki Varju László, a Demokratikus Koalíció (DK) alelnöke egy online sajtótájékoztatón.

A a politikus úgy fogalmazott: mára nemcsak a kistelepülések vagy vidéki városok vonzáskörzete érintett, hanem akár a főváros is, miközben gyakorlatilag bármely kútról hiányozhat a benzin és a gázolaj. 

Varju László kifejtette: a „kormány alkalmatlansága és kormányzóképtelensége” az ország működését veszélyezteti, az emberek emiatt szerinte nem tudnak majd eljutni a munkahelyükre, a gyerekek az óvodába és az iskolába, az áruk a boltokba, a mentők pedig a következő beteghez, ha nem tudnak tankolni.

a Naphire.hu munkatársa azt tapasztalta hétvégén, hogy az egyik frekventált helyen lévő budapesti Lukoil kúton nem lehetett 95-ös benzint tankolni, azt pedig kérdésünkre nem tudták megmondani, hogy mikor lesz. Ebből általánosítani nem lehet, Önök találkoztak hasonlóval? Írják meg ide!

Arról éppen reggel írtunk, hogy még az is benne lehet a pakliban, hogy januártól ismét szigortanak a benzinársapkán, vagy akár el is törlik azt. Az ATV Híradója kérdezett rá erre, ahol azt a választ kapték, hogy a mostani szabályozás csak bizonyos módosításokkal fenntartható. A szakértők úgy számolnak, hogy az árak emelkedésével a kereslet is csökkenhet, ami normalizálhatja a paic működését és elhárul a hiány.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés