Hirdetés

Mégis mi a fene történik a szépségkirálynőkkel? Sorra mondanak le a címűkről

Horváth Fanni portré Horváth Fanni

A Miss Teen USA megválasztott szépségkirálynője lemondott címéről, alig néhány nappal azután, hogy a Miss USA királynője is ugyanezt tette.

UmaSofia Srivastava az Instagramon jelentette be a hírt, mondván, hogy "személyes értékei már nem teljesen egyeznek" a szépségverseny szervezetének értékeivel.

Ez a hír a Miss USA királynőjének, Noelia Voigt-nak korábbi bejelentését követte, aki mentális problémákat jelölt meg távozásának okaként.

A Miss Teen USA szervezet közölte, hogy támogatják UmaSofia döntését, és hogy utódját hamarosan be fogják jelenteni.

"Miután hónapokig küzdöttem ezzel a döntéssel, úgy döntöttem, hogy lemondok a Miss Teen USA 2023 címről" - kezdte közleményét UmaSofia.

Úgy fogalmazott, hogy "mindig szeretettel fogok visszagondolni a Miss New Jersey Teen USA címemre", és "az az élmény, hogy első generációs mexikói-indiai amerikaiként képviselhettem az államomat országos szinten, már önmagában is nagy élmény volt". UmaSofia ezután kifejtette, hogy "személyes értékei már nem teljesen egyeznek a szervezet irányvonalával".

A hét elején a Miss USA legutóbbi megválasztott királynője, Noelia Voigt is bejelentette lemondását, mondván, hisz abban, hogy olyan döntéseket kell hozni, "amelyek a legjobbak az embereknek és a mentális egészségüknek".

"Helyezd előtérbe a mentális egészségedet, állj ki magadért és másokért, használd a hangodat, és soha ne félj attól, amit a jövő tartogat, még akkor sem, ha bizonytalannak érzed"

- írta. A Miss USA köszönetet mondott Noeliának, és az Instagramon közölte, hogy "a címviselőink jóléte a legfontosabb".

Nem csak szépségkirálynők hagyták el a szervezetet a közelmúltban.

Noelia lemondása három nappal azután történt, hogy a Miss USA közösségimédia-igazgatója, Claudia Michelle bejelentette saját távozását a cégtől, hivatkozva az állítólagos "munkahelyi mérgezésre és zaklatásra", és azt mondta, hogy a címviselőket "meg kell hallgatni, nem pedig elhallgattatni".

"Abban a kiváltságban volt részem, hogy szorosan együtt dolgozhattam Noeliával, és sajnos láttam a mentális egészségének romlását, mióta először találkoztunk"

- jelentette ki Michelle. A Miss USA a USA Today-nek küldött közleményében azonban kiemelte, hogy Claudia nyilatkozata "hamis vádakat" tartalmaz, és közölte, hogy a szervezet "elkötelezett a biztonságos, befogadó és támogató környezet kialakítása mellett, és komolyan vesszük ezeket a vádakat".

A Miss USA korábban is vitát váltott ki a versenyzőkkel való bánásmóddal, valamint a verseny manipulálásával kapcsolatos vádakkal kapcsolatban - amelyeket tagadtak.

2021-ben Max Sebrechts, a Miss USA egyik alelnöke lemondott szerepéről, miután több versenyzőnő azt állította, hogy szexuálisan zaklatta őket.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés