Hirdetés

Döbbenetes: a Balatontól is látni lehetett a gyilkos szupercellát

Nap Híre portré Nap Híre

Az ország közelebbi és egészen távoli ponjtairól is gyönyörködni lehetett abban, ahogy a felhőn belüli villámok megvilágítják a szerkezetét. 

Ahogy már megírtuk, folytatódik a változékony, napos-gomolyfelhős idő a héten; elsősorban a hét elején kell záporra, zivatarra, felhőszakadásra számítani, a hőmérséklet csúcsértéke 25 Celsius-fok körül lesz. Vasárnap felhőszakadást és kiadós jégesőt hozott a főváros felé forduló szupercella a Pilisbe.  

A veszélyjelzés szerint ma délelőtt helyenként, déltől, estig többfelé fordulhatnak elő zivatarok az országban, valamivel nagyobb valószínűséggel a délutáni, esti órákban az Északi-középhegység térségében, a középső országrészben, illetve Észak-Alföld térségében. 

A vasárnap esti szupercella pazar látványt nyújtott az Időkép szerint: az ország közelebbi és egészen távoli ponjtairól is gyönyörködni lehetett abban, ahogy a felhőn belüli villámok megvilágítják a szerkezetét. A Budapesttől délre elvonuló vihar szintén pompás látványt nyújtott korábban.

Igazi villámshowban lehetett része annak, aki megfigyelte ezt a csodaszép zivatart, melyet még a Balaton térségéből is látni lehetett, tetején az ún. pileussal. A jelenséget felhősapkának szokták magyarul nevezni, ilyen esetekben a zivatarfelhő tetején elmosódott körvonalú lepel látszódik - írják.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés