Hirdetés

Kitört a botrány a Miss Universe szépségverseny miatt, őrült állítások kezdtek terjedni Szaúd-Arábiából

Horváth Fanni portré Horváth Fanni

A Miss Universe szervezői vitatják a „hamis és félrevezető” híreket, amelyek szerint Szaúd-Arábia részt vesz a 2024-es szépségversenyen – ha igazak lennének az állítások, akkor ez lenne a közel-keleti ország debütálása a versenyen.

„Szaúd-Arábiában semmilyen kiválasztási folyamatot nem folytattak le, és minden ilyen állítás hamis és félrevezető” – áll a szépségverseny CNN-hez eljuttatott és a hivatalos honlapján közzétett közleményében.

„Bár Szaúd-Arábia még nincs azon országok között, amelyek részvétele (az idei évben) teljes mértékben megerősítést nyert, jelenleg egy szigorú átvilágítási folyamaton megyünk keresztül, amely egy potenciális jelöltet minősít, aki elnyerheti a [verseny] jogdíját és kijelölheti a nemzeti igazgatóját” 

– folytatódott a közlemény. „Szaúd-Arábiának addig nem lesz lehetősége csatlakozni a rangos szépségversenyünkhöz, amíg ez nem végleges és nem erősíti meg az engedélyező bizottságunk”.

Az Instagramon, a Facebookon és a TikTok-on március 24-én megosztott közösségi médiás bejegyzésekben Rumy al-Qahtani szaúd-arábiai modell és veterán szépségkirálynő azt írta, hogy „megtiszteltetés” számára, hogy részt vehet a Miss Universe szépségversenyen, és megjegyezte, hogy kiválasztása első alkalom hazája számára a részvételre. A posztban képek jelentek meg róla, amelyeken flitteres estélyi ruhát, csillogó tiarát és "Miss Universe Saudi Arabia" feliratú hímzett szalagot visel.

Al-Qahtani bejelentését széles körben megosztották a közösségi médiában és a hírekben; a bejelentés továbbra is szerepel a közösségi média profiljain, annak ellenére, hogy a Miss Universe szépségverseny most kétségbe vonja annak valóságtartalmát. (A TikTok-oldalán a szépségverseny közleményének közzététele óta megosztott videókban al-Qahtani nem foglalkozik a kérdéssel.)

„Nem tudjuk az okot, amiért Miss Rumy al-Qahtani bejelentette a jelöltségét, de ha részt akar venni a szaúd-arábiai szépségversenyen, ugyanolyan kiválasztási folyamaton kell átesnie, mint minden más jelöltnek” – mondta a CNN-nek a Miss Universe szóvivője.

Al-Qahtani nem reagált a Miss Universe közleményére.

A szépségverseny közleménye megjegyezte, hogy több mint 100 másik ország képviselteti magát a 2024-es Miss Universe versenyen, amelyet szeptemberben rendeznek meg Mexikóban. Az idei lesz az első olyan Miss Universe, amelynek versenyzői számára nem szabtak felső korhatárt – a korábbi években 18 és 28 év közöttiek versenyezhettek csak.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés