Hirdetés

Brutális indulatok tombolnak Mexikóban, a nyílt utcán vert agyon a dühös tömeg egy nőt

Virág Sára portré Virág Sára

A mexikói Taxco turistavárosban a tüntető csőcselék halálra vert egy nőt, akit korábban azzal gyanúsítottak meg, hogy ő a felelős egy nyolcéves kislány elrablásáért és meggyilkolásáért. 

Az emberek gyilkos indulata azután lobbant fel, hogy a szerdai napon nyoma veszett egy nyolcéves kislánynak. A holttestét csütörtökön találták meg egy város széli út mellett. Néhány biztonsági kamera felvette, ahogy a szóban forgó nő és egy férfi betesznek egy henger alakú tárgyat az autójukba, ami valószínűleg a gyermek holtteste volt. A feldühödött tömeg csütörtökön vette körül a nő házát, azzal fenyegetőzve, hogy kirángatja az utcára. A rendőrség is a helyszínen volt, és ugyan megpróbálták betuszkolni a rendőrségi kisteherautóba, hogy elszállítsák, valószínűleg a hatalmas tömegtől megilletődve végül hagyták, hogy az emberek kirángassák az utcára – írja a CBS News

A feldühödött tömeg kirángatta a nőt a járműből, majd ütni és rugdosni kezdte az utcán. Amikor végeztek vele, véres rongyokban hevert az utca kövén. A rendőrök ezután felszedték, majd elszállították. Az utcán csak egy véres folt maradt utána. A hatóságok később megerősítették, hogy a nő belehalt a sérüléseibe. 

A feldühödött tömeg a kormányt hibáztatja a történtekért. Egyikőjük úgy fogalmazott: nem ez az első eset, hogy ilyesmi történik, de ez az első eset, hogy az emberek tettek valamit. Taxco polgármestere, Mario Figueroa elmondta, teljesen egyetért az emberek felháborodásával. A tömeg a nő mellett állítólag még két férfinak is nekiesett. Őket állítólag kórházba szállították. 

,,Soha nem gondoltam volna, hogy egy olyan városban, mint Taxco, lincselés történhet" - nyilatkozta Felipa Lagunas, egy helyi általános iskolai tanár. A hasonló erőszakos cselekmények és lincselések azonban nem ritkák az országban – emlékeztet a lap. 

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés