Hirdetés

Elszabadult a pokol, két polgármesterjelöltet is meggyilkoltak ebben a kisvárosban

Nap Híre portré Nap Híre

Egy nap alatt két polgármesterjelöltet is meggyilkoltak a mexikói Maravatío kisvárosban - közölte a nyugati fekvésű Michoacán mexikói tagállam ügyészsége.

A tájékoztatás szerint a két politikust, Miguel Ángel Zavalát, a kormányon lévő Nemzeti Újjászületési Mozgalom (Morena) és Armando Pérezt, a jobbközép ellenzéki Nemzeti Akció Párt (PAN) jelöltjét egyelőre ismeretlen okokból az autóikban lőtték agyon hétfőn.

A PAN kedden a bűncselekmények gondos kivizsgálását és az elkövetők felelősségre vonását követelte - írja az MTI. 

A június 2-án esedékes országos és helyhatósági választások kampányának hivatalos kezdete előtt sajtójelentések szerint már egy tucat jelöltet, illetve politikust gyilkoltak meg a latin-amerikai országban. Az áldozatok többnyire a regionális politikai elit soraiból kerültek ki. A vérontás mögött gyakran olyan bűnszervezetek állnak, amelyek a befolyásért versengenek egyes térségekben, vagy olyan politikai ellenfelek, akik ilyen módon akarják semlegesíteni riválisaikat.

Mexikóban pénteken kezdődik a választási kampány egyebek között Andrés Manuel López Obrador leköszönő elnök utódjának kiválasztására, mivel a helyi törvények csak egy - hat éves - államfői mandátumot engedélyeznek. Közvélemény-kutatások szerint a hivatalban lévő elnök bizalmasa, a főváros volt polgármestere, Claudia Sheinbaum számít a júniusi elnökválasztás kormánypárti esélyesének. Kihívója a legfőbb ellenzéki tömörülés részéről Xóchitl Gálvez volt szenátor.

A naphire.hu korábban arról is beszámolt, hogy brutálisan meggyilkoltak egy fideszes politikust: 2007. húsvétján bestiálisan meggyilkolták Balla Irma fideszes politikust a debreceni lakásán. Testét 21 ütés érte, a halál oka arckoponya- és nyaksérülésekre vezethető vissza. 

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés