Hirdetés

Jön a szigor a mesterséges intelligenciával szemben, betiltás is szóba került

Szabó Bianka portré Szabó Bianka

A tárcavezető szerint "nyilvánvaló aggodalom érezhető a társadalomban a technológia túlságosan gyors fejlődését illetően", ezért próbálnak fellépni.

Korábban már írtunk arról, hogy legalább félszáz oldalra gyártanak cikkeket chatbotok, és a tartalmak automatikusan, minden ellenőrzés nélkül kerülnek ki, gyakran hamis információkkal. Közben a Mark Zuckerberg által vezetett Meta Inc. nemrégiben bejelentette, hogy a legtöbb platformjukba - így a Facebookba is - integrálják a mesterséges intelligenciát

Az ausztrál kormány most a mesterséges intelligencia (MI) szigorúbb szabályozását tervezi, és nem zárja ki az úgynevezett deep fake technológia betiltását sem - közölte Ed Husic ausztrál ipari miniszter.

"Nyilvánvaló aggodalom érezhető a társadalomban a technológia túlságosan gyors fejlődését illetően"

- jelentette ki a tárcavezető az MTI beszámolója szerint.

Elismerte, még mindig vannak kiskapuk a szerzői, valamint az adat- és fogyasztóvédelmi jogokat illetően, és azt mondta, Canberra biztosítani akarja, hogy a kidolgozandó jogi keretrendszer - az MI-szektor gyors fejlődése tükrében - megfelel a céloknak.

Hozzátette azt is, hogy a kormány az MI "nagy kockázatú részeit" akár be is tilthatja, amennyiben erre a lakosság részéről határozott igény lép fel.

Persze vannak hasznos, vagy akár egyenesen lenyűgöző oldalai is a mesterséges intelligencia fejlődésének: ebben a cikkünkben például egy olyan találmányt mutattunk be, amely hat robotkarból áll, és mindet viselője képes irányítani. 

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés